kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'lıların yerleştiği yeni üsler de vuruldu

Zülfikar ALİ AYDIN
Güneş Operasyonu'nun ardından sınıra yakın bölgelerden uzaklaşan PKK'nın yerleştiği ve örgüt için stratejik önem taşıyan Beyaz Dağ önceki gece F-16'lar tarafından bombalandı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
PKK'lıların yerleştiği yeni üsler de vuruldu
Türk ordusunun Aralık 2007 tarihinde düzenlediği "Güneş Operasyonu" öncesinde Kandil, Zap, Haftanin ve Avaşin Basyan bölgelerinde üslenen PKK militanları Türkiye sınırı ile arasında Zaho, Batufa, Sersing, Begova, Kanimasi gibi yerleşim yerlerini alan Sipi Dağı'na (Beyaz Dağ) çekildi. Türk askerlerinin operasyon sırasında sivillerle karşılaşmasına yönelik olarak PKK'nın yerleştiği Türkiye sınırına 20-30 kilometre uzaklıktaki 2 bin metre yüksekliğinde ki Beyaz Dağ örgütün ana karargahları olan Gare, Metina, Zap ile Kandil arasında geçiş noktaları bulunması ve yerleşim yerlerine kaçış imkanı sağlaması nedeniyle stratejik önem de taşıyor. Kaladiza kampı, Deralok kırsalına da geçiş imkanı sağlıyan Beyaz Dağ, PKK tarafından, 1993-1995 yılları arasında Kuzey Irak'da hakimiyet savaşına girdiği Barzani'ye bağlı KDP ile Talabani'ye bağlı KYB güçlerine karşı da kullanmıştı.

SİVİLLER ZARAR GÖRMEDİ
Sınır ötesi operasyonlarda önce sınırdaki geçiş noktalarında bulunan kampları hedef alan Türk Silahlı Kuvvetleri, önceki gece yapılan hava harekatında Beyaz Dağ'daki PKK hedeflerini nokta atışı yaparak vurdu. Sivillerin herhangi bir şekilde zarar görmediği belirtilen operasyonda, PKK hedeflerinin vurulduğu yerel kaynaklar da doğruladı.