kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afrika'da sıtma kapan Türk işadamı öldü

Güngör KARAKUŞ SABAH
İstanbul Altın Rafinerisi'nin sahibi Ömer Halaç, inceleme yapmak için gittiği Orta Afrika'da sıtmaya yakalanınca 38 yaşında hayata veda etti..
Türkiye'nin ilk resmi altın rafinerisi İstanbul Altın Rafinerisi ile Kapalıçarşı'daki ünlü Halaç Kuyumculuk'un sahibi Ömer Halaç, yaklaşık bir yıl önce Afrika'daki Khordia Maden şirketi ile ortak oldu. Bu nedenle sık sık Afrika'ya giden Halaç, 3 hafta önce yeniden maden şirketinin bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük şehri ve başkent Bangui'ye gitti. Bangui'ye 200 kilometre uzaklıkta, balta girmemiş ormanlık alandaki maden ocağında 5 Türk mühendisle birlikte bir hafta boyunca incelemelerde bulunan Halaç, Türkiye'ye döndü. Daha sonra ise yatırım için Kırgızistan'a gitti. Eksi 27 derece soğukta altın madenleriyle ilgili incelemeler yapan Halaç, burada hastalandı. Ateşi çıkan Halaç, soğuk algınlığına kapıldığını düşünerek, doktora görünmeden geçtiğimiz hafta Türkiye'ye döndü. Ateşinin yükselmesi üzerine Halaç, cuma günü yakınları tarafından Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Alınan kan örnekleri GATA'ya gönderilen Halaç'a "sıtma" teşhisi konuldu. Halaç, hemen yoğun bakım altına alındı, ancak tüm müdahalelere rağmen dün sabaha karşı 03.30 sıralarında 38 yaşında hayata veda etti.

'ÇILGIN TÜRK'
Halaç'ın iş arkadaşları, Afrika'da ortağı olduğu maden şirketinin balta girmemiş ormanlarda olduğunu anlatarak, Halaç'ın çalışanları için sağlıklı bir ortam yaratmak istediğini, bu ülkeye yapacağı ziyaretler öncesinde de gerekli aşıları yaptırdığını ifade etti. Patronları Ömer Halaç'ı çılgın Türk olarak niteleyen çalışanları ise, "O her zaman Türkiye'nin çıkarlarını düşünürdü. Türkiye'ye girecek bir doların bile kendisi için çok önemli olduğunu söylerdi" ifadelerini kullandı. Halaç, bugün Eyüp Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları