kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuk budu sarması

Tavuk butlarının kemiklerini çıkartıp, butları satır ya da bıçakla inceltin, içlerine hardal sürün. Mantarları ikiye bölüp, havucu dilimleyin. Sebzeleri tavuğun içine yerleştirip, kaşar peyniri dilimini de koyun ve rulo şeklinde sarıp, kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın, hazırladığınız tavukları içine atıp çevirerek kızartın. Kızaran tavukları tencereye alın, kızartırken kullandığınız yağı üzerine gezdirin. Suyu da ekleyip, kısık ateşte tavuklar suyunu çekinceye kadar pişirin.

MALZEMELER
*
6 adet tavuk budu
* 1 çorba kaşığı hardal
* 6 adet mantar
* 1 adet büyük havuç
* 6 dilim kaşar peyniri
* 1.5 çay bardağı zeytinyağın 1.5 su bardağı su

Zeytinyağlı bakla

Baklayı kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Unlu, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanları piyazlık doğrayıp, bir çay bardağı zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. Kavurduktan sonra baklaları ilave edin. Tencereyi sallayarak karıştırın. Daha sonra tencereye kesme şekeri, unu ve tuzu ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, kısık ateşte, yağıyla kalıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyerek, yoğurtla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo bakla
* 3 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı un
* 1/2 demet dereotu
* Yoğurt
* Tuz Zeytinyağlı bakla

Virgül tatlısı
Malzemenin tamamını bir kaba koyup, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan virgül şeklinde tatlılar yapın ve fırında pişirin. Bir tencereye şekerle suyu koyup, 15 dakika kaynatın ve limon suyuyla kestirdikten sonra ateşten indirin ve vanilyayı ekleyin. Tepsi ılınınca, ılık şerbeti döküp, soğuttuktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 250 gr. fındık tozu

Şerbeti için:
*
2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
* Vanilya