kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dersu Yavuz Altun

14 Mart'ta gösterime girecektik, yer yoktu

* Münferit, sanatsal değeri olan ama ortalama seyirciyi de memnun edecek bir film. Sinema entelleri için yapılmış bir film değil sinema izleyicisi için yapılmış bir film!

* Fragmanlarımızın dönmesine ve söz verilmesine rağmen 14 Mart'ta sinemalarda gösterim için yer bulamadık. Bu ülkenin sineması ne yazık ki yer bulamıyor! Bu yalnız benim sıkıntım değil; Eminim Zeki Demurkubuz'un veya Nuri Bilge Ceylan'ın da sıkıntısıdır. Böyle devam ederse de Recep İvedik'ten ulusal sinemanız olur.

ONBİNLER YETER!


* Bu filmle izleyenlerin kafalarında bazı soru işaretleri oluşturabilirsek ne mutlu bize... Başlangıç olarak onbinlere ulaşabilirsek, hedefimize ulaşmışız demektir.

* İnsan doğasının karanlık yönlerini anlatan, suç-ceza kavramlarını ön plana çıkaran, gerçekliğin insanı acıtan tarafını işleyen, sürpriz bir finalle biten filmlere kara film deniyor. 'Münferit' de bir kara film... Böyle bir film çektim çünkü sanatçı ya da aydın denen insanın bu kadar duyarsız olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir milyon insan öldü Irak'ta, kokusu burnumuza gelecek. Sanatçıya 'işine bak' deniyor. 'Elin kalem tutuyor, çok para edecek şık komediler yapabilirsin' deniyor...