kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyük bedene renk geldi!

ZEYNEP GÜLER CEYLAN - GÜNAYDIN
Yıllar önce sadece lacivert, siyah ve kahverengi gibi renklerin hakim olduğu büyük beden modası renklenmeye başladı! Büyük beden kadın markası Sumak XL Fashion'ın ilkbahar/yaz koleksiyonu gökkuşağından fırlamış gibi duruyor..
Beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte beden ölçüleri de değişmeye başladı. Son yıllarda giderek büyüyen vücut ölçüleri, kadınları büyük beden giyime yöneltti. Büyük beden üreticileri de artan talepler doğrultusunda koleksiyonlarını genişletip, trendleri takip etmeye başladılar. Bu değişime ayak uyduran markalardan biri de Sumak XL Fashion...

YILDA 500 PARÇA
1970 yılında Mehmet Tatlısumak tarafından yaratılan markayı, 15 yıldır Tatlısumak'ın oğlu Ali Rıza Tatlısumak yönetiyor. 44 bedenden 58 bedene kadar büyük beden kadınlara, yılda iki kez 250 parçadan oluşan geniş bir koleksiyon sunan marka, trendleri de yakından takip ediyor. Bir marka yaratmayı hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyleyen Ali Rıza Tatlısumak, "Amacımız sadece para kazanmak olmadı, biz hayallerimizin peşinden gittik. Bu çeşitlilik ve kaliteyle birlikte bir marka yarattık" diyor. Türkiye'de 110 corner'ı; Çengelköy Maxi Alışveriş Merkezi, Silivri Maxi Alışveriş Merkezi ve Osmanbey'de mağazaları bulunan marka, en çok ihracatı da Rusya ve Ukrayna'ya yapıyor. Ali Rıza Tatlısumak, "Normal beden ölçüleri için hazırlanan kıyafetleri büyük bedene uyarlıyoruz. Büyük beden kadınlar da herkes gibi giyinmek istiyor, biz de onların ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz" diyor. Yıllar önce renk konusunda lacivert, siyah ve kahverengi sınırlandırılmasının yapıldığını belirten Tatlısumak, "Günümüzde renk konusunda hiçbir sınırlama kalmadı. Büyük bedene renk kattık. Yeni koleksiyonlarımızda kırmızı, fuşya, sarı, yeşil, mor ve pembe gibi her türlü renk var" diyor. Sumak'ın 'Yüksek Voltaj' ve 'Minimal Rüya' temalarıyla lanse ettiği 2008 ilkbahar/yaz koleksiyonu, büyük beden kadınlara rahatlık ile şıklığı bir arada sunuyor. Koleksiyonda, çiçeklerin sıkça kullanılması da dikkat çekiyor.

IŞIN KARACA İYİ GİYİNİYOR
Sumak XL Fashion, iş kadınları için de poplin gömlekler, şık kumaşlardan ceket/etek ve pantolonlu takımlar, likra özelliği taşıyan pantolon ve kapriler sunuyor. Ülkemizde büyük beden kadınların sayısının giderek arttığına dikkat çeken Tatlısumak, ünlüler dünyasında da çok şık giyinen büyük beden kadınlar olduğunu söylüyor. Şarkıcı Işın Karaca'nın giyim tarzını çok beğendiğini belirten Ali Rıza Tatlısumak, "İki sezon Işın Hanım'la katalog çekimi gerçekleştirdik. Kendisi çok hoş bir hanım ve kıyafetleri çok iyi taşıyor" diyerek beğenisi dile getiriyor.
Haberin fotoğrafları