kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tekzip Tuzla'dan

Serdar CANIPEK-Yalçın BEL- Recai KÖMÜR-Erhan DOĞAN
Yetkili müdürün "Ölümler abartılıyor" dediği günün ertesi Selah Tersanesi'nde patlama oldu. Bir işçi parçalanarak öldü, biri kadın mühendis 6 kişi yaralandı..
Son 8 ayda 20 işçinin hayatını kaybettiği Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde dün yeni bir facia yaşandı. Yeni inşa edilen kuru yük gemisinde taşeron firma, işçilerine boya ve kaynak çalışmalarını aynı anda yaptırınca patlama meydana geldi. Bir işçi parçalanarak öldü, biri kadın mühendis 6 kişi de yaralandı. Tersaneler Bölgesi'ndeki Selah Tersanesi'nde inşa edilen Atlantik adlı kuru yük gemisinin boya ve kaynak işlerini taşeron firma Karacan aldı. Firma, günlük 19 ila 30 YTL arasında yevmiyeyle çalıştırdığı işçilerine dün sabah gemide iş başı yaptırdı.

'İŞ ERKEN BİTSİN' DİYE
Ancak işin erken bitirilmesi için boya ve kaynak çalışmalarına aynı anda start verdi. Makine dairesindeki yakıt tankı boyanırken işçiler kaynakla da montaj çalışmalarını sürdürmek istedi. Ancak boyadan sızan gaz yakıt tankını doldurdu. Oksijen kaynağından çıkan bir kıvılcımla da saat 14.30 sıralarında kulakları sağır eden bir patlama oldu. Korkunç patlamayla ortalık savaş alanına dönerken işçilerden İzzet Gider parçalanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Patlamada taşeron firmanın işçileri Çınar Kaygısız, Kenan Can, Selim Bahar, Hüseyin Erdur, Serkan Üreyir ile Selah Tersanesi'nin kadrolu kadın mühendisi Selin Baharkır da yaralandı. Yaralılar Tuzla Devlet ile Kartal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde tedavi altına alınırken, işçilerden Çınar Kaygısız'ın durumu ciddiyetini koruyor.

ÇİMENTOYLA KAPATILDI
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kazaya tanık olan tersane işçileri, patlama sırasında ölen ve yaralanan işçilerin gemiden aşağıya düşüp, betona takıldıklarını anlattı. İşçiler, tersane yöneticilerinin kazadan hemen sonra ise kanların üzerini çimentoyla kapattıklarını ileri sürdü. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, olaydan bir gün önce TBMM Araştırma Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Ölümler abartıldı. Köyden gelenler sanayiye girince böyle üzücü olaylar oluyor. Tansiyonu düşüyor, gözü kararıyor" demişti.
Haberin fotoğrafları