kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İç soruşturma kapsamında "Yunuslar" olarak bilinen motorize ekiplerde görevli polislerin ifadesi alındı.

Polise 1 Mayıs soruşturması

Ferit ZENGİN SABAH
1 Mayıs'ta orantısız güç kullanan polislerin teşhis edilmesi için İstanbul Emniyeti'nde iç soruşturma başlatıldı. Gazeteci kolu kırıp, kafaya tekme atan polisler, MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleriyle belirlenecek..
Olaylı geçen 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda emir ve yetki dışına çıkıp orantısız güç kullanan polislerin teşhisi için İstanbul Emniyeti'nde iç soruşturma başlatıldı. Olaylarda Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Deniz Uslu'nun kolunu kıran ve bir bayan göstericiyi yerde tekmeleyen polislerin teşhisi için kamera görüntülerini inceleyen emniyet, dün kutlamalar sırasında bölgede görev yapan polisleri soruşturmanın yürütüldüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağırarak ifadelerine başvurdu.

26 YUNUS İFADE VERDİ
Vatan caddesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelerek MOBESE ve güvenlik kamera görüntüsü teşhisine giren 26 motorize polisin, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Deniz Uslu'nun kolunun kırılması olayının yanı sıra, gösteriler esnasında yere düşen bir bayan göstericinin kafasına tekme atılması olayları kapsamında teşhise tabi tutuldukları öğrenildi. Başında üç emniyet müdür yardımcısının bulunduğu idari soruşturma komisyonuna ifade verdiği öğrenilen 26 polisin yanı sıra, değişik birimlerdeki memurların da bilgi ve ifadesine başvuruluyor. Görüntülerden yapılan teşhisler sonrasında, gazeteci Uslu'yu copla döverek kolunu kıran polislerin motorize ekiplerde, yere düşen bayan göstericinin başına tekme atan polisin ise Çevik Kuvvet'te görevli olduğu tespit edildi. Teşhis sonrasında kimlikleri belirlenecek olan polislerin alacağı cezanın komisyonun vereceği karara göre netleşeceği öğrenilirken, olaylarda sopa, değnek gibi aletler kullanan polislerin de belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.