kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gianni Alemanno

Roma Belediye Başkanı Hollywood'a savaş açtı!

YASEMİN TAŞKIN
Roma'nın yeni belediye başkanı Gianni Alemanno, Roma Film Festivali'ne ünlü Hollywood yıldızlarının katılımını kısıtlayacağını açıkladı, ABD basını çıldırdı: O bir faşistti!..
Bir dönem Nicole Kidman'ın ayaklarının altına kırmızı halılar seren ve onu Roma'nın en pahalı otelleri arasında yer alan Hotel De Russie'nin süitinde ağırlayan Roma Film Festivali, güzel oyuncuyu ve başta George Clooney olmak üzere birçok meslektaşını kara listeye aldı. Kentin radikal sağ kökenli ve milliyetçi yeni belediye başkanı Gianni Alemanno; İtalyan Sineması'nda ulusal kimliğin korunması adına Roma Film Festivali'nde, yabancı film ve sinema yıldızlarının varlığının sınırlanacağını açıkladı. Ulusal İttifak Parti'sinden gelen Alemanno ayrıca, son iki yıldır birçok Hollywood yıldızını ağırlayan festivalin, artık İtalyan yapımı filmlerin tanıtımına ağırlık vermesi gerektiğini dile getirdi.

CLOONEY'YE SİNİRLİ!
İtalyan kulislerinde bugünlerde, Gianni Alemanno'nun Roma'nın tam bir Amerikan Sineması hayranı olan eski belediye başkanı Walter Veltroni'den farklı olduğunu ortaya koymak için böyle bir tutum içine girdiği konuşuluyor. Ayrıca, yeni başkanın, İtalya'daki son genel seçimlerde Demokrat Parti'nin adayı olan Veltroni'ye verdiği destek nedeniyle, ünlü aktör George Clooney ile arasının açık olduğu söyleniyor.

AMERİKAN BASINI TEPKİLİ
Alemanno'nun tavrı, özellikle Amerikan basınının büyük tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Times gazetesinde çıkan bir haberde, Roma'nın Hollywood yıldızlarına savaş açtığı belirtildi. Haberde ayrıca, Roma'nın yeni belediye başkanının faşist geçmişine de değinildi. Haberde; Alemenno'nun 1981'de dört neo-faşistle birlikte öğrenci dövdüğü, Sovyet Büyükelçiliği'ne molotof kokteyli attığı için sekiz ay hapis yattığı ve 1989'da baba Bush'un otomobil kafilesini durdurmakla suçlandığı iddia edildi. Gianni Alemanno'nun tavrının, son yıllarda Venedik Film Festivali ile yarışan Roma Film Festivali'ni sekteye uğratacağı düşünülüyor.
Haberin fotoğrafları