kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Ayşe Soysal

Üniversitelerde yarış kızışıyor

Pervin KAPLAN SABAH
Üniversitelerde hazirandaki rektörlük seçimleri için adaylar belli oluyor. Boğaziçi'nde Prof. Soysal ikinci kez göreve talip..
Üniversitelerde rektörlük seçimleri için adaylar belirlenmeye başladı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal rektörlük için ikinci kez aday. Boğaziçi'nde Soysal'ın karşısında henüz aday bulunmuyor. Bu arada ikinci kez rektörlük yarışına katılacaklar arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören de bulunuyor. Rektörler, "yarım kalan işleri tamamlamak" için tekrar aday olduklarını dile getirdi.

HAZİRANDA SEÇİM VAR
18-19 Haziran'da, Ağustos 2008'de görev süreleri dolan 21 üniversitede rektörlük seçimleri yapılacak. Bu üniversitelerde iki dönemdir rektörlük yapan ve görev süresi dolan 9 rektör aday olamayacak. Rektörlerini yeniden seçecek üniversiteler şöyle: Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs, Orta Doğu Teknik, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversitesi. YÖK Kanunu'na göre üniversitelerde rektörlerin görev süresi 4 yıl ile sınırlı. Bir rektör en fazla iki kez rektörlük yapabiliyor. Seçimlerde en yüksek oy alan 6 adayın ismi YÖK'e bildiriliyor. YÖK Genel Kurulu da bu adaylar arasından 3 isim seçerek Cumhurbaşkanı'na sunuyor. Cumhurbaşkanı 3 aday arasından birisini rektör olarak atıyor.