kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FSM Köprüsü'nde yeni dönem

Yeni Haber
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) tüm nakit gişeleri gece yarısından itibaren Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) dönüştürüldü.

* YENİ UYGULAMANIN İLK FOTOĞRAFLARI...

Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, FSM Köprüsü gişelerinin önünde uygulamanın başladığı saat 24.00'da basın mensuplarına bilgi verdi. Dost, ''Bu saat itibariyle nakit geçişler kapandı. OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS'si olmayan geçemeyecek. Vatandaşın mutlaka OGS veya KGS abonesi olması gerekecek'' dedi.

FSM Köprüsü'ndeki 6 gişeden KGS kart satışı yapılacağını, bu gişelerin sayısının kısa bir süre sonra ikiye ineceğini belirten Dost, ''Gişeden bir kez kartını alan vatandaş KGS abonesi sayılacak, kartın içine istediği kadar kontör yükleyebilecek. Bu kartı Türkiye'nin her yerindeki otoyollarda da kullanabilecek'' diye konuştu.

Dost, iki gişeden yapılacak KGS satışının ise İstanbul dışından gelen ve köprüden transit geçiş yapan sürücüler için sürekli uygulanacağını bildirdi.

Yakup Dost, ''Gişelerden kartla geçiş, nakit geçişe göre üçte bir daha kısa sürede sağlanıyor. Bu da köprüdeki yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacak'' dedi.

UYGULAMANIN İLK DAKİKALARI

Köprüden parayla geçişlerin sona ereceği saat 24.00'e doğru FSM Köprüsü'nde yaklaşık 100 metrelik kuyruklar oluşmaya başladı. Saatler gece yarısını gösterdiğinde gişelerin üzerindeki ''Nakit geçiş'' tabelaları kaldırılarak ''KGS'' ve ''OGS'' tabelaları yerleştirildi.

Nakit geçişin sona ermesiyle birlikte KGS gişelerinin altısından vatandaşlara kart satışı başlatıldı. OGS veya KGS'si bulunmayan sürücüler bu gişelere yönlendirildi.

Bazı vatandaşlar uygulamadan önceden haberdar olduklarını, köprü geçişlerinin bu şekilde daha rahatlayacağını söylerken, bazı sürücüler uygulamanın gündüz saatlerinde başlamasının daha yerinde olacağını savundu.

Bu arada, köprüden transit geçiş yapan bazı kamyon sürücülerinin uygulamadan haberdar olmadıkları görülürken, bazı sürücülerin de KGS kartı almayarak OGS gişelerinden kaçak olarak köprüyü geçtikleri gözlendi.

Kuyrukları fırsat bilen bazı seyyar satıcılar da kart sırası bekleyen araç sürücülerine satış yapmaya çalıştı.

(AA)