kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERDAL ŞAFAK

Gölge boksu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarını hedef alan operasyonunda ağır silahların kullanıldığı haberleri geliyor.
Hayır, Türk Ordusu değil ağır silahları ateşleyen; PKK'lı teröristler.
Ağır silahlar; uçaksavar demek, füze demek. Tank, top demek.
Peki, PKK bu silahları nereden buluyor?
Başbakan Erdoğan'ın geçen Eylül'de Washington'da Dış Politika Konseyi'nde yaptığı konuşmayı hatırladık. Şöyle demişti: "Kuzey Irak'taki PKK kamplarında top, tank ve buna benzer Amerika'ya ait ağır silahlar çıktı."
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey yarım yamalak yalanlamıştı: "Ağır askeri teçhizatın PKK'nın eline nasıl geçtiğini görmek, oldukça zor. Kesinlikle böyle bir durum Amerikan devleti veya Amerikan ordusunun benim bildiğim hiçbir mensubunca desteklenmez. "
Konu kapanmıştı. Ama "Los Angeles Times" gazetesi iki hafta önce yeniden açtı.

PJAK üstünden aktarma
Osman Öcalan gazeteye ABD'nin 2003'ten, yani Irak'a girmesinden bu yana PKK'ya nasıl lojistik destek sağladığını ayrıntılı olarak anlattı. Pardon; PKK'ya değil, PJAK'a! Örgütün sözde İran'da terör eylemleri yapmakla görevlendirdiği koluna! İşte Osman Öcalan'ın ağzından ABD-PKK/PJAK ilişkileri: " Şu anda güzel bir ilişki var. Birbirleriyle görüşüyorlar ve bazı askeri destek sözkonusu. Amerikan askeri araçları her iki-üç ayda bir PKK ya da PJAK karargahlarına giriyor. Ama Amerikalılar resmi ilişki kurma niyetinde değil. Sırf Türkler bu konuyla ilgili bir soru sorduklarında 'İlişkimiz yok' diyebilsinler diye!"
Kısacası tablo şöyle: ABD bir yandan Türkiye'ye Kuzey Irak'taki PKK kamplarıyla ilgili istihbarat desteği veriyor. Bir yandan da o kamplara lojistik destek sağlıyor! "PKK'ya değil PJAK'a yardım ediliyor" mazeretinin zerrece anlamı yok. Zira PKK'lılar ve PJAK'lılar aynı kamplarda barınıyorlar. Kuzey Irak'taki yetkililer de son zamanlarda PKK'lılara "PJAK'a geçerseniz faaliyetlerinize göz yumarız" demeye başladılar. Onlar da geçiyorlar. Yani ceketlerini ters giyiyorlar; o kadar!
Haydi ABD'nin lojistik desteğinin Osman Öcalan'ın verdiği örneklerle (Gıda, tıbbi malzeme, hafif askeri malzeme) sınırlı olduğunu varsayalık. Peki ağır silahları edinmek için gerekli mali kaynağı nereden buluyor?

"Europol" raporundaki itiraf
Avrupa ülkeleri en az 15 yıldır PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor. PKK ayrıca AB'nin her yıl yenilenen terör örgütleri listesinin gedikli üyesi. Avrupalılar örgütün finans kaynaklarını kurutmak için Türkiye'yle işbirliği yaptıklarını da her fırsatta vurgulamaya özel bir önem veriyorlar. İnanalım mı?
"Europol", yani AB'nin polis örgütü ay başında yıllık raporunu yayınladı. "Terörizm: Durum ve Eğilimler" adlı raporda PKK'nın Avrupa'daki mali ve siyasal faaliyetleri için "Geniş kapsamlı" ifadesi kullanılıyor, yan kuruluşları tek tek sıralanıyor. Örneğin Avrupa'daki Kürt işverenlerin "Sivil toplum örgütü" olan "KARSAZ"ın aslında PKK'nın Avrupa'daki yasal ve yasadışı faaliyetlerinden sağladığı mali kaynakları yönetmekle görevli olduğu anlatılıyor. "KARSAZ"ın merkezi Frankfurt'ta.
ABD'nin önde gelen "ThinkThank" kuruluşlarından "The Washington Institute"ün "Europol" raporuyla ilgili değerlendirmesinde şöyle deniyor: "PKK'yı terör örgütü kabul eden AB üyelerinin bu nitelemeye uygun olarak suçluları iade etmesi, örgütün varlıklarının ve nakit akışının dondurması gerekiyor. Ancak bu zorunluluğa rağmen bazı Avrupa ülkeleri PKK'yı hedef almak konusunda isteksiz davranıyorlar."
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt geçenlerde işte bu ikiyüzlülüğe isyan etti: "PKK başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede yüzlerce vakıf, dernek gibi kuruluşlarla faaliyet gösteriyor. Haklarında kırmızı bülten çıkarılmış bazı teröristler, müttefikimiz olan ülkelerde serbestçe dolaşıyorlar. Terörü teşvik eden yayınlar yapan örgüte ait basın ve yayın organları, hiçbir kısıtlamaya uğramaksızın bu ülkelerde faaliyetlerine devam ediyorlar."
Ve Avrupa Parlamentosu, terörle mücadelede Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu açıklıyor.
Ve PKK kamplarında ağır silahlar ateşleniyor. Uçaksavarlar, füzeler...
Silahlar kimden? Paralar nereden?
Elbette, sol ellerinin çevirdiği dolapları sağ ellerinden gizleyen "Dostlarımız"dan ve "Müttefiklerimiz"den!