kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üzmez adliyeye getirilirken elindeki ilaç torbası dikkat çekti.

Vakit yazarından çocuğa tecavüz

İsmet ACAR SABAH
74 yaşındaki Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki kıza "tecavüz" iddiasıyla gözaltına alındı. Üzmez "cinsel istismar"dan tutuklandı. Kızın annesi de cezaevine kondu..
Kavgacı üslubuyla tanınan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez (74), Bursa- Mudanya'da 14 yaşındaki bir kıza "cinsel istismar suçundan" tutuklandı. İddiaya göre, İstanbul Kadıköy'de oturan Hüseyin Üzmez, İnegöl'de yaşayan 14 yaşındaki B.Ç. ve ailesi için geçen yıl, kendisinin de yazlığı olan Mudanya'da bir ev kiraladı. İşşiz babaya iş vaadinde bulunan yazar, ailenin tüm masraflarını da karşıladı. Bir süre önce de B.Ç. ile imam nikâhı kıymak üzere annesi ile "anlaşan" Üzmez, önceki akşam yine Mudanya'ya gitti. Ardından da iddiaya göre, annesi Livaze Ç.'nin de yardımı ile küçük kızı kendi yazlığına götürerek tecavüz etti.

İHBAR EDİLDİ
Bir ihbar üzerine derhal harekete geçen Mudanya Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, 23.30 sıralarında eve giderek Üzmez ile genç kızın annesini gözaltına aldı. Gözaltına alınan Livaze Ç.'nin eşi Bekir Ç. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Üzmez, dün saat 13.50'de geniş güvenlik önlemleri altında Mudanya Adliyesi'ne getirildi. Kanser olduğu iddia edilen ve elindeki ilaç poşetiyle adliyeye getirilen Hüseyin Üzmez, ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu arada anne Livaze Ç. de adliyeye getirildi. Üzmez ve kendisine yardım ettiği iddiasıyla anne Livaze Ç. tutuklandı. Bursa'da muayene edilen ve tecavüze uğradığı saptanan talihsiz kız da devlet koruması altına alındı.

İLK SİLAHLI SAĞ EYLEMCİ
Hüseyin Üzmez 1952'de lisedeyken, Vatan gazetesi yazarı Ahmet Emin Yalman'a Malatya'da "Allah düşmanı" diyerek 6 el ateş etmiş ve öldüğünü sanıp bırakmıştı. Suikasttan sonra teslim olup 20 yıl hapse çarptırılan Üzmez'i, ölümden dönen Yalman da cezaevinde ziyaret etmişti. Toplam 10 yıl cezaevinde kalan Hüseyin Üzmez, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1983-1987 arasında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nda müşavirlik yaptı.