kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Soğuk su ve kese en etkili selülit savaşçısı

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Selülitsiz bir yaz geçirmek için harekete geçin. Prof. Dr. Neslihan Şendur formülü verdi: Bol su içmek ve uzun yürüyüşlere ek olarak sabah-akşam soğuk duşun altında keselenmek, sizi kader zannettiğiniz portakal görünümünden kurtaracak...

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, selülitle mücadelede 2008 stratejilerini anlattı:

Bütün kadınlar bir gün mutlaka selülitli mi olacak?
Selülit, kadınların yüzde 85-90'ında görülüyor ama herkeste görülmüyor. Bazı kişilerde çok zayıf olmalarına rağmen selülit olabilir. Bazı kişilerde ise çok kilolu olmalarına rağmen selülit olmayabilir. Eğer yatkınlık varsa daha kolay ortaya çıkabiliyor. Yine de 'bu benim kaderim' diye kabullenmek doğru değil. Korunmak mümkün.

DİYETLE GEÇMEZ!
Rejim yaparak selülitlerden kurtulabilir miyiz?
Kurtulamazsınız. Sadece diyet yetmez. Üstelik kötü bir diyet selülit oluşumuna da neden olabilir ya da oluşumu hızlandırabilir.

Zayıf kadınlar da selülitlerden yakınıyor. Neden?
Masa başında uzun süre oturarak iş yapanlar, çok hareketsiz çalışanlar çok zayıf da olsalar selülitlere sahip olabilirler. Örneğin sekreterler bu noktada risk altındadır.

Bacaklardaki selülitler için sizce en uygun spor nedir?
Uzun ve bol yürüyüşler. Bu, kolay ve herkesin yapabileceği bir spor. Bu sırada ellerinden su şişesini de eksik etmesinler. Bisiklet de olabilir. Yüzme yine aynı şekilde çok etkilidir.

Masaj işe yarar mı?
Boğum boğum olmuş, yaygın selüliti olanlarda geri dönüşü biraz zor. O nedenle masaj, bazı tedavi yöntemleri, yaşam biçimini değiştirmek ya da spor yapmak gibi uygulamalarla selülitin en azından kabul edilebilir bir hale gelmesi sağlanabilir. Kese yapın, sıcak ve soğuk duş alın. Bu sırada keseyi bırakmayın ve sorunlu bölgelerinize masaj yapın. Saunanın ise selülite bir etkisi olmaz.

ERKEKLER ŞANSLI!
Kollardaki selülitler için sizce ne yapılmalı?
Yine egzersiz lazım. Dambıl kullanılabilir. Yalnızca kolları çalıştıran aletler var. En azından kolları kasıp gevşetmek, oradaki kan dolaşımını hızlandırmak için yeterlidir. Germek ve serbest bırakmak çok önemlidir.

Annesi selülitli olan bir kadının selülitten kaçması mümkün değil mi?
Genetik selülitte çok etkilidir ama eğer yaşam biçimine dikkat ederse, kendisi selülitli olmayabilir.

Erkeklerde neden selülit olmuyor?
Hormon profillerinin farklı olması, selülitten korunmalarını sağlıyor. Erkeklerdeki yağ dağılımı ile kadın vücudundaki yağ dağılımı farklı. Onlarda bu nedenle selülit görülmüyor.