kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Limon Ağacı Serenay Sarıkaya'nın ilk TV dizisi...

'Güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil ettim'

* Çek Cumhuriyeti'nde yapılan bir yarışmada Türkiye'yi temsil etmişsiniz. Biraz anlatır mısınız?
16 yaşındayken bir güzellik yarışmasının yapılacağını duydum. Seçmeler Antalya'daydı. Fotoğraf çekimlerine başladık. Yarışmaya girdim. İnanılmaz güzel bir organizasyondu. Gezdiğimiz yerler, tanıştığımız insanlar beni çok etkiledi. Yarışmanın adı 'Miss Europe and World Junior'dı... Türkiye'yi temsil ettim. Jüri özel ödülü aldım, dördüncü oldum.

* Avrupai bir yüzünüz var. Bu role seçilmenizde bunun etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
Bunun başka insanlar üzerinde belirli bir oranda etkisi olmuştur. Beni gördüklerinde önce dış görünüşümden etkilenip sevmiş olabilirler. Ama benim için bu asla böyle değil. Bir insanın dış görünüşü çok güzel olabilir ama her şeyden önce kişiliği çok düzgün, zeki, akıllı ve insanlarla iletişimi çok düzgün olmalıdır. Kime nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Bu dizi için benim seçilmemin sebeplerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Ne sevgisinden, ne saygısından, ne de karakterinden taviz vermeyen bir insanım.

* Kendinizi güzel buluyor musunuz?
Çok sıradan bir insan değilim. Dikkat çekmeyen bir kız da değilim açık konuşmak gerekirse. Ama bir ortama girdiğimde hakkımda 'A kıza bak' gibi şeyler söylendiğini duymuyorum.

* Çekimlerin ilk günlerinde, sette sık sık gülme krizine giriyormuşsunuz... Heyecandan mı böyle oldu?
İlk günlerde çok ciddi olmam, sert oynamam gereken sahnelerde kıkır kıkır gülüyordum. Kesinlikle engel olamadığım bir şey. Bu, ben de dahil olmak üzere oyuncu ve yönetmenlerimin sinirini bozdu. İnsanlar o kadar uzun süre ayakta kalıyor. Neden böyle oldu bilmiyorum. Kendimi tutamıyordım gerçekten... Şimdi bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Hobileriniz var mı?
Beş yıla yakındır salsa yapıyorum. Dansın hayatımda çok önemli bir yeri var. Dans yarışmalarına da katılıyorum. Ama çekimler yüzünden çalışmalarım şu sıralar biraz aksadı.