kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Semih Kaplanoğlu ödülünü usta oyuncu Fatma Girik’in elinden aldı.

'Yumurta'nın ödüllerine 'Altın Lale' de eklendi

Mustafa DERYAHAN - Öner ÖNGÜN/MAGAZİN
Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun katıldığı her yarışmadan ödül alan filmi 'Yumurta' bu geleneğini yine bozmadı. 25. Ulusrararası İstanbul Film Festivali'nin 'Altın Lale' ödülüne de 'Yumurta' layık görüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yumurta'nın ödüllerine 'Altın Lale' de eklendi
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen '27. Uluslararası İstanbul Film Festivali' önceki gece Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki ödül töreni ile sona erdi.

MEZUN OLMUŞ GİBİYİM
Ceyda Düvenci ile Yetkin Dikinciler'in sunuculuk yaptığı törende, uluslararası yarışmanın 'Altın Lale Ödülü', Semih Kaplanoğlu'nun ödül rekortmeni filmi 'Yumurta'ya verildi. Ödülünü usta oyuncu Fatma Girik'in elinden alan Kaplanoğlu; İstanbul Festivali'nin kendisi için bir okul olduğunu ve ödülü almakla kendisini bir okuldan mezun olmuş gibi hissettiğini söyledi. Kaplanoğlu "Ödülümü İtalyan sanatçı Pippa Bacca için alıyorum" dedi.

'TATİL KİTABI' EN İYİ
Festivalin ulusal yarışma bölümünde, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü' de Seyfi Teoman'ın 'Tatil Kitabı' filmine verildi. Teoman ödülünü jüri üyesi Nurgül Yeşilçay'ın elinden aldı. Uluslararası yarışmada 'Jüri Özel Ödülü' ise, Alman yönetmen Dennis Gansel'in 'Tehlikeli Oyun' filminin oldu. Çağdaş Rus sinemasının en önemli yönetmenlerinden Alexander Sokurov'un 'Sinema Onur Ödülü'nü de İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı verdi.
Haberin fotoğrafları