kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tecimer'in tahtı Milli Saraylar'a

Dina Topbaş, Ayşegül Tecimer'le tanınan 19. yüzyıl Osmanlı tahtını müzayededen çıkararak, Milli Saraylar Dairesi'ne bağışladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tecimer'in tahtı Milli Saraylar'a
Hayırsever Semiha Şakir'in antika eşyaları Alif Art tarafından düzenlenen müzayedede satışa çıkarıldı. Müzayedede Ayşegül Tecimer'in Semiha Şakir'in konağında yaşadığı sırada üzerine oturarak poz verdiği 19. yüzyıla ait Osmanlı tahtı da vardı. Tahtı daha sonra sosyetenin ünlü ismi Dina Topbaş satın almıştı. Şakir'in antika eşyasının müzayedeyle satışa çıkmasının gündeme gelmesinden sonra Topbaş da Osmanlı tahtını müzayedede satışa çıkarmaya karar vermişti.

BEYKOZ KASRI'NA
Ne var ki Dina Topbaş, açılışı 85 bin YTL'den yapılacak olan tahtı müzayedenin başlamasına dakikalar kala satmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Topbaş, kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada tahtı Beykoz Kasrı'nda sergilenmek üzere TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağışladığını söyledi. Müzayede kulislerinde Dina Topbaş'ın Ayşegül Tecimer ile özdeşleşmesinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle 19. yüzyıl Osmanlı tahtını satmaktan vazgeçtiği kaydedildi. Dina Topbaş ve Milli Saraylar adına Daire Başkan Yardımcısı A. Esra Akça protokol imzaladı.