kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk ne diyor?

Polise zam denince neden yaygara koparılıyor?

Polis teşkilatı, 163. yıldönümünü buruk kutladı. 206 bin personeliyle görev yapan emniyet mensuplarının zam beklentisi sürüyor.

AHMET YILMAZ: Polise zam denilince yaygara koparanları anlayamıyorum. Gece-gündüz demeden çalışan ve toplumda neredeyse biyolojik androidler gibi muamele gören polislerin çalışma şartlarına nazaran maaşlarında biraz iyileştirme istemeleri neden kabahat gibi algılanıyor? Başka hangi kurumun memuru gece gelen bir telefonla ailesini yalnız bırakıp, görevine tereddütsüz koşuyor?

CELAL GÜNEŞ: Bu iktidar döneminde polise kaç kez zam yapıldı şöyle bir araştırın isterseniz... Aynı şekilde öğretmenlere ve sağlık personellerine de... Ben polise zam yapılmamasını adaletsizlik olarak görüyorum.

ALİ KOÇ: Zam falan istemiyorum. Çalışma saatlerinde Avrupa standartlarına uygun düzenlemeler yapılsın yeter... Ekstra çalışmalarda hiçbir ek ücret alınmıyor. Bayram seyran demeden çalışıyoruz.

HALİL GÜNAY: Herkes başı derde girince ve polise ihtiyacı olunca 'Ne olur yardım edin!'der. İşleri bitince ağızlarına ne gelirse söylerler. Haksızlık bu...