kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Down sendromlu olarak doğan minik Zeynep, doğumundan kısa bir süre sonra kalp ameliyatı geçirerek yeniden hayata bağlandı.

'Çok sağlıklı' dediği bebek özürlü doğdu, aile dava etti

Hayati ARIGAN SABAH
Ünlü jinekolog Alp Nuhoğlu'nun sağlıklı olduğunu söylediği iddia edilen ancak down sendromlu ve kalbinde 3 delikle doğan Zeynep bebeğin ailesi, 200 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Çok sağlıklı' dediği bebek özürlü doğdu, aile dava etti
Oyuncu eşi Zeynep Tokuş'un eşi tanınmış jinekolog Alp Nuhoğlu'na, sakat bebek doğurttuğu iddiasıyla 200 bin YTL'lik tazminat davası açıldı. İstanbul'da yaşayan Ayşe ve İsmet K. çifti, bebek beklediklerini öğrenmelerinin ardından doğumun en iyi şekilde gerçekleşmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Genç çift hamilelik takibini Türkiye 1998 Güzeli olan oyuncu Zeynep Tokuş'un eşi, jinekolog Dr. Alp Nuhoğlu ve kadın doğum uzmanı Dr. Cengiz Alataş'a yaptırdı. Ancak çiftin ilk bebek heyecanı 24 Nisan 2007'de Amerikan Hastanesi'nde doğumun gerçekleşmesiyle kâbusa dönüştü. Çiftin bebekleri down sendromlu ve kalbi 3 yerinden delik halde dünyaya geldi. Bebeklerine Zeynep adını veren çift, küçük Zeynep'in ameliyat edilmezse kalbindeki delikler nedeniyle yaşayamayacağını öğrenince, soluğu Acıbadem Bakırköy Hastanesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cafer Tayyaroğlu'nda aldı.

KALP AMELİYATI OLDU
Ve minik Zeynep, Prof. Dr. Tayyaroğlu'nun yaptığı başarılı ameliyatla hayata bağlandı. Zeynep'in sağlığına kavuşmasının ardından genç çift, ilerlemiş teknolojiye ve alanlarında uzman olmalarına rağmen, çocuklarının özürlü olduğunu tespit edemediklerini ve ağır kusurlu oldukları iddiasıyla, doktor Nuhoğlu ile Alataş hakkında mahkemeye başvurdu. Şişli 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2 doktor ve Amerikan Hastanesi'ne 200 bin YTL tazminat davası açan çift, avukatları Metin Ünsal aracılığıyla verdikleri dilekçede, kalbinde biri 7 milimetre çapında 3 delik bulunan bir bebeğin durumunun 3'lü tarama testi ile saptanamamasının ve sonuçta çocuğun down sendromlu olacağının anlaşılamamasının imkânsız olduğunu belirtti.

'UZMAN NASIL ATLAR?'
Böyle bir durumu uzman olmayan bir doktorun bile saptayamamasının ağır bir kusur olduğu belirtildiği dilekçede, çiftin 50 bin YTL'nin üzerinde masraf yaptığı, küçük Zeynep için yapmaları gereken bakım, eğitim ve tedavi masrafları olacağı gerekçesiyle 100 bin YTL maddi 100 bin YTL de manevi tazminat talebinde bulunuldu.