kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vekil maaşına zamma rekor protesto

Yeni Haber
Sosyal Güvenlik Sigortası Yasa Tasarısına eklenmek istenen ve milletvekillerine zam öngören düzenleme bugüne kadar görülmemiş bir sanal protestoya neden oldu. Yapılması düşünülen düzenlemeyi protesto etmek için vatandaşlar Başbakanlığı mail yağmuruna tuttu. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne Mart ayı içinde tam 99 bin 572 protesto maili gönderildi.

"e-devlet" işleyişini hızlandırmak amacıyla başlatılan ve kamu yönetiminde coğrafi uzaklığı ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulan Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuran vatandaşların sayısı her geçen gün daha da artıyor. BİMER'e 2008 yılının Mart ayında yapılan başvuralar ise rekor seviyeye çıktı. BİMER'in Mart Ayı Faaliyet Raporuna göre 01 -31 Mart 2008 tarihleri arasında 17 bin 482 vatandaş sorunlarını Başbakanlığa iletti. Başvuruların 9 bin 183'ü internet sayfası üzerinden 2 bin 341'i elektronik posta ile gerçekleşirken 3 bin 84 başvuru da mektup yoluyla oldu.

Bu başvurular dışında BİMER'in sistemi ilginç bir protestoya da tanıklık etti. BİMER'e Mart ayı içinde milletvekillerine yapılması düşünülen zam için tam 99 bin 572 adet protesto maili geldi. Bu durum raporda, yapılan başvurular içinde değerlendirilmemekle birlikte, şu ifadelerle yer aldı:

"Milletvekili emekli maaşlarına zam yapılması ile ilgili yasa tasarısına tepki olarak gelen 99.572 adet e-posta başvurusu da güncel gelişmelere paralel olarak dikkat çekmektedir."

Yapılan başvuruların çoğunluğunu 3 bin 724 başvuru ile çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler alanında oldu. Bu alanı 2 bin 237 konu ile güncel konular oluşturdu. Bu alanları iletişim; eğitim ve spor; tarım, köyişleri ve hayvancılık; personel, sağlık ve diğer alanlar oluşturdu.

FENERBAHÇE DE ŞİKAYET EDİLDİ

Vatandaşlar BİMER'e hemen her konuda şikayetlerini dile getirirken, bu şikayetlerin başında TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutlar ile bu konutlarda oturan vatandaşların sorunları geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği'ndeki belirsizliğin giderilmesi, KPSS sorunları, 4/B'lilere yönelik eş durumu tayini ve işsizlik gibi sorunlar da Mart ayında vatandaşların en önemli sorunları arasında yer aldı. Yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım içeren başvuruları, öğretmen kadrolarının arttırılması talepleri de diğer aylarda olduğu gibi 2008'in Mart ayında da istek-dilek olarak süregelen talepleri olduğu görüldü. Bir grup vatandaş da Fenerbahçe'yi şikayet etti. Yapılan başvurularda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Samandıra'daki Antrenman Tesisleri'nin Orman ve İmar Kanunlarına aykırı olduğu belirtilerek bölgenin "orman alanı" olarak tescil edilmesi istendi.

(ANKA)