kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boyner: Bu da geçer

Yeni Haber
Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Akaretler Projesine ilişkin, ünlü markaların Akaretler'de yer almak istediklerini belirterek, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin, "Bu da geçecek, neler gördük Türkiye'de... Bunu da aşacağız" dedi.

Beymen'in 7,5 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçirilen Akaretler Projesi, Alberta Ferreti, Berluti, Bottega Veneta, Chloe, Corneliani, Dsquared, Etro, Jimmy Choo, Lanvin, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Marni ve Sergio Rossi gibi 13 markayı Akaretler'e taşıdı. Akaretler Projesine ilişkin detayların paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Cem Boyner, ilkleri gerçekleştirmeyi seven bir marka olarak müşteriyi şaşırtmayı hedeflediklerini belirterek, "Dünyada lüks perakendeyi çok yakından izliyoruz ve bu projeyi bugünkü haliyle gözümüzde canlandırdığımızda çok heyecanlandık" dedi.

Buradaki satışlarının yüzde 30'unu turistlere yapmayı hedeflediklerini belirten Boyner, "Serdar Bilgili'den 3 yer daha istedik. Ünlü markalar burada olmak istiyorlar" dedi.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Boyner, Şişli Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili iddialara ilişkin, "Bugünkü birlikteliğimizi sadece bu konuya ayırmak istiyorum" dedi. Beymen'in Avrupa'da mağaza açmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin soru üzerine de Boyner, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki konumumuz bize çok şey öğretiyor. Avrupa'da pek çok gelişmiş piyasada artık köşeler tutulmuş durumda. Orada 3., 4. mağaza olarak başlamak çok kolay değil. Lübnan'da Beymen kadın ve erkek koleksiyonlarını sunacağımız bir mağaza açıyoruz. Her ülkenin bize başarı imkanı verecek nişlerine girmek zorundayız. Gözümüzde başka projeler de var. Hepsinde müşteriye ilk defa, bugüne kadar görmediği bir şeyi verebilmek koşuluyla başlıyoruz. O ülkelerde bizim çok başarılı olacağımız alanlar, başarılı diğer oyuncular tarafından tutulduysa gerçekten oraya girmenin bir manası yok. Türkiye'de zor kazanılan kaynakların oralarda çarçur edilmesine gerek yok. Çok dikkatlice gitmeye çalışıyoruz.''

Avrupa'da mağaza açmanın hayallerinde olduğunu, İtalya için çok büyük talep bulunduğunu belirten Boyner, İtalya'da Beymen gibi bir sunumu ortaya koyan bir yer bulunmadığını, ancak bunun bugün için biraz uzak bir hedef gibi göründüğünü söyledi.

''BÜTÜN DÜNYA BİZİM ÜRETİM KAYNAĞIMIZ''

Cem Boyner, üretime yatırım planlarının bulunmadığının altını çizerek, bütün dünyanın kendilerinin üretim kaynağı olduğunu, Türkiye'den ve dışarıdan çok ciddi satın almalarının bulunduğunu anlattı.Birinci sorumluluklarının müşteri olduğunu, bunu yapmak için bütün dünyayı avuçlarının içinde hissettiklerini dile getiren Boyner, "Geçtiğimiz yılın sonbaharından bu yana 28 yeni mağaza açtık. Bu bence önemli bir yatırım. Satın almalar olabilir, gündemimizde var ama dediğimiz gibi bunlar bir gecede olmuyor" şeklinde konuştu.

Akaretler'e müşteriyi her yerden beklediklerini, turistlerinin, satışlarındaki oranının yakın zamanda yüzde 50'ye ulaşacağını belirten Boyner, yatırımlarında bilerek adım attıklarını vurguladı.Boyner, "Prens olacak kurbağayı bilerek öpmek lazım. Önümüzdeki günlerde Akaretler'in cıvıl cıvıl bir alışveriş caddesi olacağını göreceğiz" dedi. Dünyada yaşanan ekonomik krize de değinen Boyner, paranın azalmadığını, sadece el değiştirdiğini belirterek, şüpne duydukları anlarda, özellikle
projede yola çıktıkları yabancı ortaklarının kendilerine müthiş cesaret verdiğini anlattı.

''NELER GÖRDÜK TÜRKİYE'DE BUNU DA AŞACAĞIZ''

Piyasalardaki durgunluğa ilişkin bir soru üzerine Cem Boyner, şunları kaydetti:

''Daralma mutlaka var. Ben ilk işe başladığımda babamla oturur sürekli krizlerle ilgili konuşurduk. 'Kriz var...', 'Bu da geçecek oğlum, çok yaşadık bunları' derdi. Şimdi yeni işe giren arkadaşlardaki heyecanı ben yatıştırıyorum. Bu da geçecek, çok gördük, neler gördük Türkiye'de... Bunu da aşacağız. Dünyadan da kaynaklansa, bizden de kaynaklansa... Yani bizim bu çok kısa vadeli bakışımızla, buralı olmanın çok kısa vadeli bakışıyla, yaptığımız işin gerektirdiği uzun vadeli bakma sorumluluğumuzu dengelemek zorundayız. Yani bir sezonluk kelebek gibi
ömür olmaz. Biz daha uzun bakmak zorundayız. Akaretler de böyle bir proje..."

Cem Boyner, büyüme hedefleri konusunda bir soru üzerine, sadece lüks tarafında değil, diğer alanlarda da oldukça iddialı büyüme hedefleri bulunduğunu, 10 yıllık dönemde baharın hep Türkiye'de olacağını düşündüğünü ifade etti. Piyasalardaki durgunluğu büyümek ve genişlemek için fırsat olarak gördüklerini, böyle zamanların kendileri için büyüme zamanı olduğunu söyledi.

BEYMEN'İN CİRO HEDEFİ 350 MİLYON YTL

Beymen Genel Müdürü Esel Çekin ise Beymen'in her zaman ilkleri yapan bir firma olduğunu belirterek, lüks perakendede Akaretler'e çok güvendiklerini anlattı.

Yabancı markaların da projeye güvendiklerini ifade eden Çekin, sıraevler olarak adlandırılan konut tiplerinin en önemli ve anıtsal örneği olan Akaretler'de moda öncülerinin bir araya gelmesinin sıra dışı bir olay olduğunu söyledi.

Akaretler Projesinin Beymen'in Nişantaşı mağazasının devamı olacağını belirten Çekin, 7,5 milyon dolarlık bir yatırımla 6 ayda hayata geçirilen projeye, özellikle turistlerin ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti. Beymen'in 2006'da 34 bin metre kare olan mağaza alanlarının, 2008 sonunda 55 bin 500 metre kareye ulaşacağını belirten Çekin, ciro hedeflerinin ise 350 milyon YTL olduğunu, son dönemde yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen Beymen'in yeni mağazalarda birlikte yüzde 30'luk büyüme sağladığını bildirdi.

Çekin, Beymen mağazaları içinde Beymen ürünlerinin ciroya katkısının yüzde 25'lerde olduğunu, Beymen markasına yatırımlarının devam ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Cem Boyner, Ümit Boyner ve Esel Çekin, gazetecilerle birlikte mağazaları gezdi.