kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çiğdem Öztürk

İnat edip 6 kez ihaleye girdi Ağrı'nın tek fabrikatörü oldu

ŞAH TANYERİ
Ankara'da bilgisayar mühendisliği eğitimi gören Çiğdem Öztürk, evlenip yerleştiği memleketi Ağrı'da kez ihalesi iptal edilip tekrarlanan eski SEK fabrikasının işletmesini yıllık 31 bin YTL bedelle üstlendi..
Okurlarımızı bu hafta Ağrı'ya götürüyoruz. Turizm değerleri Ağrı Dağı ve Doğubayazıt'taki İshakpaşa Sarayı ile tanınan bu kentimizde parmakla sayılacak kadar atölye tarzı kuruluş ve bir tane fabrika var. Ağrılı zengin işadamlarının bile sanayi yatırımı yapmadığı kentte, bu tek fabrikanın işletmecisi üniversite mezunu bir kadın girişimci. Çiğdem Öztürk'ten bahsediyoruz. Doğubayazıt 1978 doğumlu Öztürk, Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni 2000 yılında bitirdi. 2'si kadın 6 kardeşler. 4 erkek kardeş inşaat mühendisliği eğitim gördü. Kızkardeşi ise Bilkent'te bilgisayar teknolojisi okuyor. Otobüs şirketi sahibi babalarını, 9 yıl önce kaybettiler.

'BECEREMEZ' DİYE DÜŞÜNDÜLER
Çiğdem Öztürk, üniversiteden mezun olduktan sonra Ankara'da uluslararası bir nakliyat şirketinde 2 yıl yöneticilik yaptı. Evlendikten sonra işten ayrıldı, Ağrı'ya yerleşti. Avukat eşi Birol Öztürk'ün maddi manevi desteğini arkasına alan Öztürk, 10 yıl atıl kaldıktan sonra İl Özel İdaresi'nce ihaleyle kiralamaya çıkarılan eski SEK'e ait süt fabrikasına talip oldu. Gerisini Çiğdem Hanım anlatsın: "Ağrı'dan birine vermek istemiyorlardı. Beceremeyeceklerini düşünüyorlardı. Daha önce bir Ağrılıya verilmiş, başarılı olamamış. İhaleye 5 kez katıldık. Vermemek için direndiler. 5'i de iptal oldu. Nihayet geçen yılki ihalede, yıllık 31 bin YTL bedelle kiraladık."

1 MİLYON YTL'LİK YATIRIM YAPTIK
Fabrikayı işletmeye almak için 1 milyon YTL'ye yakın yatırım yaptıklarını aktaran Çiğdem Öztürk, "Günlük süt işleme kapasitesini 1.5 tondan 10 tona çıkardık. Yoğurt, kaşar, örgü peyniri, çeçil (tel peynir), dil peyniri, beyaz peynir üretiyoruz. Yakında ayran üretimine başlıyoruz. Ağrı Dağı markasıyla satıyoruz" dedi. Öztürk, süt temini konusunda da sıkıntı yaşadıklarını ifade ederken, "Sütü Eleşkirt'ten alıyorduk. Yetmeyince Iğdır'dan da almaya başladık. Süt üretim tesisi kurmak istiyorum" diye bilgi verdi.