kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Erkul

'Terlik modası yayıldı oje satışı ikiye katlandı'

MENEKŞE ATASELİM
Dünyada 100 milyon, Türkiye'de ise 6 milyon adet oje satan Golden Rose'un sahibi Erkul, "Türk markası olmaktan çok çektik, şimdi rahatız" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Terlik modası yayıldı oje satışı ikiye katlandı'
Üretime 25 yıl önce başlayan ve Türkiye pazarına Golden Rose markası ile 5 yıl önce giriş yapan Erkul Kozmetik'in sahibi Mehmet Erkul, Türk kadınının renkli kozmetiğe ilgisinin giderek arttığını söyledi. İtalya'nın Bologna kentinde 10-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük kozmetik fuarı Cosmoprof'ta soruları yanıtlayan Mehmet Erkul, 70'ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "Fakat Türkiye de ciddi bir pazar. Özellikle toz ürünlerde ve yazın da oje satışında önemli rakamlar yakaladık" dedi.

2.300 RENK OJE VAR
Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle oje üretimlerini iki katına çıkardıklarını söyleyen Erkul, bunun en önemli nedeni olarak yazın kadınların ayaklarına da oje sürmeye başlamasının tüketimi artırmasını gösterdi. Erkul, şöyle devam etti: "Sadece ojede 2 bin 300 çeşit renk kullanıyoruz. Dünyadaki yıllık satışımız 100 milyon adet dolaylarında ve en büyük 5 oje üreticisinden biriyiz. Türkiye'de yılda ortalama 6 milyon oje satıyoruz. Yaz gelince Türk kadını en çok oje alıyor. Bizim de üretimimiz ve satışımız ikiye katlanıyor. Çünkü açık ayakkabılar giyiyorlar ve ayaklarına da oje sürüyorlar. Ayrıca okullar tatil olunca liseli kızlar da talebi artırıyor." İtalya'daki fuarda bir distribütörlük anlaşması yaptıklarını açıklayan Erkul, ilk yıl 2 milyon doların üzerinde satış beklediklerini kaydetti. Erkul, İtalya'da eskiden de Golden Rose bulunduğunu ve 300 bin dolar civarında bir satışı olduğunu hatırlattı.

EVYAP YİNE MISIR'A GİDİYOR
Fuarın Türk katılımcılarından bir diğeri de Türkiye'nin önde gelen kozmetik firmalarından 500 milyon dolar cirolu Evyap'tı. 2002 yılında sabun üretimi yaptığı Mısır'da 27 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanan Evyap, Mısır'daki sabun üretimi artırarak kişisel bakım ürünleri üretimine de başlamaya hazırlanıyor. Evyap Yürütme Kurulu Üyesi, Pazarlama ve Ar-Ge Başkanı Mustafa Arın Mısır'daki fabrikadan 35 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirterek, "30'u aşkın Afrika ve Ortadoğu ülkesine Mısır'dan ihracat yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Pakistan da var" dedi. Tuzla ve Ayazağa'da iki fabrikaları olduğunu kaydeden Arın, İran'da yatırım yapma olasılığı olduğunu ancak kesin karar vermediklerini söyledi. Arın, "Biz çoğunlukla Irak'a satıyoruz, oradan İran'a gidiyor. Ekimde ilk kez İran'a yönelik uydudan reklam yaptık. İran, Türkiye ile eşdeğer büyüklükte" diye konuştu.