kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Niyet mektubu 1-2 hafta içinde tamam, bundan sonra top IMF'de

REUTERS
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'nin niyet mektubunu 1-2 hafta içinde tamamlamayı planladığını belirterek bundan sonrasının IMF yönetim kuruluna kaldığını dile getirdi..
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile ne tür bir yeni program üzerinde anlaşmaya varılacağı konusunda son karar verilmeden önce, Türkiye'nin niyet mektubunu 1 ile 2 hafta arasında tamamlamayı planladığını açıkladı. IMF ve Dünya Bankası'nın bahar toplantılarına katılmak için Washington'da bulunan Şimşek, "Önümüzdeki veya ondan sonraki haftada niyet mektubu bitirilecek. Sonrası aslında IMF'ye kalıyor" dedi. IMF, gözden geçirme görüşmelerinin tamamlanabilmesi için TBMM'de görüşülen sosyal güvenlik reformu tasarısının yasalaşmasını istiyor. Niyet mektubunun, söz konusu reform tasarısının kabul edileceğinin işareti mi olduğu yolunda bir soruya Şimşek, "Evet. (Tasarının) geçmesi gerekli" yanıtını verdi. Türk medyasında hükümetin IMF ile gelecekteki ilişkiler konusunda, daha esnek olan program sonrası izleme yöntemini değil, ihtiyati kredi anlaşması yolunu tercih edeceği konusunda haberler çıktığına işaret eden Şimşek şöyle konuştu: "Olabilir; ancak, şu bilinmeli ki her iki seçenek de gerçekten ciddi olarak değerlendiriliyor."

TARAFLAR UZLAŞTI
Şimşek geçen hafta Washington'a giderken yaptığı açıklamada, anlaşmanın sona ermesinden önce 3.7 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılması için hükümet ile IMF arasında genel koşullar üzerinde uzlaşma sağlandığını söylemişti.