kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Semtin en eski buluşma noktalarından biri olan Bebek Kahvesi, öğrencilerden diplomatlara kadar her kesimin uğrak mekânı.

Bebek'te bu yaz 30 milyon YTL'lik savaş yaşanacak

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
Yıllarca elit kesimin gözbebeği olan Bebek, son dört yıldır çehre değiştiriyor. Peş peşe açılan kafe, brasserie ve barlar sayesinde bu yaz Bebek'te kıyasıya bir rekabet olacak, ortalama 30 milyon YTL'lik bir gelirden pay kapma savaşı yaşanacak..
İstanbul'da kimi semtler vardır ki, adeta gelir düzeyi yüksek kesimlerin kurtarılmış bölgesidir, kendiliğinden yalıtılmıştır. İşte Bebek de bunlardan biriydi. Yaklaşık dört yıl öncesine kadar Boğaz'ın keyfini çıkarmak isteyenler Bebek'ten geçer, Sarıyer'e ya da Rumelikavağı'na giderdi. Bebek, sadece bilenlerin bildiği, elit, Batılı yaşam tarzının, lüksün ve sükunetin belirgin olarak hissedildiği bir semtti. Aslında, hala da, Mısır Sefareti, neo-klasik üslupta yapılmış sahildeki camii, Aşiyan Müzesi, birinci sınıf manav ve kasapları, küçük ve şık butikleri, sahil boyunca demirlenmiş lüks yat ve kotraları, ünlü Bebek Bar'ı, iki katlı sade bir ev görünümündeki karakolu ve korular içine yerleştirilmiş lüks siteleri, bakımlı park ve bahçeleriyle, özel bir semt. 1975'te vefat eden tarihçi-yazar Reşat Ekrem Koçu'ya göre, 1960'ta 414'ü ev, 187'si apartman dairesi olmak üzere toplam 739 hanenin bulunduğu Bebek semti, günümüzde ise doğal güzelliklerinin yanı sıra peşpeşe açılan mekanlarıyla da İstanbullular'ın en popüler buluşma noktası.

LUCCA PAPARAZZİLERİ GETİRDİ
Deniz kenarında yüzyıllık ağaçların arasında bir huzur yuvası olan Bebek Parkı, hafta sonları yürüyüşe çıkanlar, sosyetik anneler ya da köpeklerini gezdirenlerle dolup taşıyor. Bu parkın dışında baharla beraber sokaklara taşan mekanlar, Bebek'in çehresini değiştiren, semte yeni bir ivme kazandıran noktalar... Bebek'in adıyla özdeşleşmiş ve en iyi bilinen yeri şüphesiz Bebek Kahve. Ancak bohem burjuvalardan sanatçılara, öğrencilerden diplomatlara kadar her kesimden insanın gözdesi olan semtteki sirkülasyonu asıl artıran sayıları giderek artan şık mekânlar. Bu konuda Lucca başı çekti. Hatta Bebekliler'e göre, semte en büyük kötülüğü Lucca yaptı. Yıllardır kendini korumuş olan semte paparazzileri doldurdu. Kaya Çilingiroğlu'nun Hülya Avşar ile boşanmasına neden olan sevgilisi Feraye Tanyolaç ile Lucca'da yakalanması adeta bir miladdı. Ardından Mangerie ve son bir yıl içinde de Milagro ve Lulu's açıldı. Geçtiğimiz yaz, bu mekânlar doldu taştı, ünlülerin akınına uğradı, Bebek popülaritesi ile dillerden düşmez oldu. Bunun üzerine bu yıl Türkiye'nin ünlü yeme-içme markaları Midpoint( 15 gün önce açıldı), Kırıntı, Kitchenette, Le Pain Quatidien ve The House Cafe de, Bebek'te yer açma kararı aldı. Özellikle hafta sonları dolup taşan Bebek'te, hizmet veren ve açılacak olan toplamda dokuz popüler mekân için ortalama 30 milyon YTL'lik bir gelir sözkonusu ve bu pastadan pay kapmak için mayıs itibariyle kıyasıya bir yarış yaşanacak.
Haberin fotoğrafları