kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beyoğlu'nda 'eğlence' bitti esnaf eyleme hazırlanıyor

MENEKŞE ATASELİM
Beyoğlu'nda eğlence mekânlarının cirosu 3 ayda % 50 azaldı. "Toplam vergi borcumuz 4.5 milyon YTL" diyen BEYDER Başkanı, eylem yapacaklarını söyledi..
İstanbul'da gece hayatının kalbi haline gelen Beyoğlu'nda eğlence mekânları son 3 aydır can çekişiyor. Tarihi merkezin en gözde bölgesi olan İstiklal Caddesi ve civarındaki sokaklarda yer alan restoran, kafe, bar ve kulüplerin toplam iş hacmi bu sürede yüzde 50 düştü. Yaklaşık 2 bin işletmeye ev sahipliği yapan esnaf ise eylem hazırlığında. Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tahir Berrakkarasu, 3 yıldır tamamlanamayan yol yapım çalışmalarının üstüne ekonomideki belirsizlik havasının eklenmesi ile eğlence harcamalarının kısıldığını, Beyoğlu'nun da tercih noktası olmaktan çıktığını dile getiriyor. "Bunların üstüne artan eğlence vergisi de eklenince borçlanan pek çok işletme el değiştirdi; işi bilmeyenler kötü mekanlar yönetmeye başladı" diyen Berrakkarasu, vergi borçları için ilgili kurumlardan düzenleme talep ediyor.

GÜNLÜK VERGİ 80 YTL OLACAK
Berrakkarasu, "Bölgedeki 2 bin mekanın 600'ü eğlence vergisi veren işletmelerden oluşuyor. Bunların yüzde 90'ı belediyeye eğlence vergisi borçlu ve toplam miktar 4.5 milyon YTL'yi buldu. Üzerine bir de faiz biniyor. Günlük vergi 6.90 YTL idi, 15 YTL yaptılar. Şimdi Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı ile 80 YTL yapmak istiyorlar. Ayda 2 bin 400 YTL eder. Temmuzda bu uygulama kabul edilirse burada eğlence tamamen ölür. Kepenkler iner" diyor. BEYDER Başkanı Berrakkarasu, yakın zamanda tüm esnafın katılacağı bir eylem yapacaklarını, Maliye ile İçişleri Bakanlıklarına telgraflar çekerek bildirimde bulunacaklarını ve muhatap bulamazlarsa eylemlerin devam edeceğini söylüyor.
Haberin fotoğrafları