kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ethem Can Kaan Kayabalı Kürşad Arman Demirhan Büyüközcü

Futbol topunu takip ettiler sırada teröristler var

TİMUR SIRT
ODTÜ Elektronik'te okurken futbol topunu takip eden kamera sistemini yapan Kaan Kayabalı ve Demirhan Büyüközcü, mezun olunca teröristleri tespit eden sistemi kurdu..
Halı sahalara otomatik kamera kayıt sistemi kuran iki arkadaş, okuldan mezun olunca teröristlerin silahlarını gece görüş sistemlerine bağlı olarak takip eden kurulumun yazılımlarını geliştirdi. Kade Bilişim, ODTÜ Elektronik Mühendisliği mezunu iki sınıf arkadaşı Kaan Kayabalı ve Demirhan Büyüközcü tarafından kurulmuş. İki arkadaş önce ODTÜ'de bulunan futbol sahasına dizüstü bilgisayarları olmadığı için masaüstü bilgisayar ve kamera sistemini kurdu; daha sonra topu takip eden sistemi halı saha veya spor kulüplerine satmaya karar verdi. Kayabalı ve Büyüközcü, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen YFYİ (Yeni Fikirler Yeni İşler) yarışmasında, görüntü işleme, hedef tanıma ve takip teknolojileriyle halı sahalarda otomatik maç kaydı projesi ile ödül kazanıp ODTÜ Teknokent'te iş hayatına başladı.

AKILLI VİDEO KAYDI YAPIYOR
Kaan Kayabalı iş hayatına girince sudan çıkmış balığa döndüklerini, halı saha ve tenis kulüplerine kurmak istedikleri sistemin pek tercih edilmediğini görünce farklı alanlara kaydıklarını söylüyor. Kayabalı, başlangıç için en önemli sorunun ilk yatırım sermayesi olduğunu, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenmelerinin önlerini açtığını vurguluyor. Görüntü ve video işleme üzerine çalışan Kade Bilişim, özellikle savunma sanayine yönelik projelere imza atıyor.