kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlk konsept mağaza Maslak’ta.... 2008’de yurt genelinde 10 yeni bayilik verecek olan B&T Design’ın ünlü tasarımcısı Tanju Özelgin’in imzasını taşıyan ilk konsept mağazası Maslak’ta açıldı. Şirket, 2008’de yurtiçindeki pazar payını da artırmayı hedefliyor.

Kralların tasarımcısı, Milano'da Zegna'nın eski binasına taşınıyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
B&T Design, prestij ile özdeşleşen ve uzun süre Ermenegildo Zegna'nın genel müdürlük binası olarak kullanılan Spazio Setmani'ye Avrupa merkez ofisini taşıyor..
Türkiye'de Vodafone, Turkcell, Pierre Cardin ve Cartier gibi önemli kurumlarda, bütün büyük otel, restoran ve kafe projelerinde tercih edilen bir Türk tasarım markası var; B&T Design. Bu ürünleri Slovakya Fashion Cafe'de, Norveç'te Rainbow Carlton Hotel'de, Prag'da Le Scene Restaurant'ta, Yunanistan'da Cocoon Cafe'de ya da Dudai'de Little Italy Caffee'de görmek de mümkün. 50 ülkeyi bulan satış ağı olan B&T Design'ın kurucusu Bahar Aysan, "Şu anda dünyayı dolaşıp ürünlerimizi toplasak, 10 yılı aşkın süredir yarattığımız masa, sandalye ve koltuklar, büyük bir şehrin her yanını doldurabilir" diyor. 1993'te kurulan B&T Design, 20 bin metrekare alana kurulu fabrikası ve 100'ün üzerinde çalışanı ile tasarım ihraç ediyor. İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği'nin (İMMİB) 2006 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'den Amerika, Yunanistan, Kanada, Japonya, İzlanda, İsviçre ve Nijerya'ya metal mobilya başlığı altında, en çok ihracat yapan şirket B&T Design. Ayrıca Hong Kong'a Türkiye'den metal mobilya satabilen tek şirket. Hedef ise dünyanın en büyük 10 tasarım markasından biri olmak.

1 MİLYON EURO'LUK TANITIM
Bu arada B&T Design, dünya markası olma hedefine ulaşabilmek için uluslararası boyutta önemli bir anlaşmaya imza attı. Milano'da, tasarım dünyasının gözbebeği Zona Tortona bölgesini yaratan ajans ile anlaştı ve 1 milyon Euro bütçe ile dünya çapında tanıtıma başladı. Şirketin Milano'da Avrupa merkez ofisi olarak yerleşmeye hazırlandığı bina ise dünyaca ünlü mimar Antonio Citterio tarafından tasarlanmış çok özel bir mimari kompleks. Uzun süre Ermenegildo Zegna'nın genel müdürlük binası olarak hizmet veren Spazio Setmani'ye B&T Design yerleşiyor. Spazio Setmani, uluslararası anlamda tanınan ünlü bir yapı.
Haberin fotoğrafları