kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Faruk Soussa

Güçlü iç çıpanız yok, dış çıpa olarak IMF gerekir!

Türkiye'nin, güçlü bir ekonomik sicile rağmen, yatırımcı güveni açısından kırılgan durumda olduğunu söyleyen S&P analisti Soussa, "Bir iç çıpanız yoksa, dış çıpa olarak IMF şart" dedi..
Global dalgalanma ortamında siyasi gelişmeler yüzünden de içeride eli zayıflayan Türkiye'ye uluslararası kredi kuruluşu S&P kurtuluş formülünü açıkladı: IMF ile yola devam edin... Önceki gün S&P Türkiye'nin ekonomik görünümünü durağandan negatife çevirdi. Görünümde not kıran S&P gerekçe olarak da AK Parti'nin kapatılma davası sonrasında yaşanan siyasi belirsizliğe vurgu yapmıştı. Dün de S&P'nin Türkiye analisti içinde bulunulan bu ortamdan çıkış yolunu işaret etti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Türkiye analisti Faruk Soussa, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye için halen en önemli dış çıpalardan biri olduğunu söyledi.

'KREDİBİLİTE AÇISINDAN ŞART'
Küresel dalgalanmanın olduğu bir dönemde, iç ve dış çıpaların önemine dikkat çeken Soussa, bu çerçevede IMF ile ilişkilerin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin, güçlü bir ekonomik sicile rağmen, yatırımcı güveni açısından kırılgan bir durumda olduğunu vurgulayan Soussa, böyle bir süreçte kredibilitenin önemli olduğunu kaydetti. Türkiye'nin içinde bulunduğu bir durumda, herhangi bir iç ya da dış çıpa olmadan piyasalarda yeniden güven temin etmenin zorluğuna dikkat çeken Soussa, bu nedenle, ekonomik programın bağlı olduğu ve mali disiplini koruma ile kredibilite açısından, mutlaka kuvvetli bir iç ya da dış çıpanın olması gerektiğini ifade etti. İç çıpanın, örneğin mali kurallara güçlü bir taahhüt şeklinde olabileceğinin altını çizen Soussa, eğer böyle bir iç çıpa yoksa, dış çıpa olarak IMF'nin gerekeceğini vurguladı.
Haberin fotoğrafları