kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Karlıtekin (soldan ikinci) bu projeyle Ankara'nın tutulamayacağını, Kotil (soldan ikinci) ise cüzi kâr beklediklerini söyledi.

THY, Anadolu'ya 29 YTL ile 'jet' gibi giriş yapacak

THY'nin, ucuz uçuşlar için kurduğu Anadolujet 23 Nisan'da ilk kez havalanacak. Bilet fiyatları vergi hariç 29 YTL'den başlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
THY, Anadolu'ya 29 YTL ile 'jet' gibi giriş yapacak
Türk Hava Yolları (THY), ucuz uçuşlar için kurduğu Anadolujet adlı şirketi 23 Nisan'da uçuşlarına başlıyor. Ankara merkezli olacak uçuşların başlangıç fiyatı vergi ve harçlar hariç 29 YTL olarak belirlendi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Anadolujet'le yolcuların THY güvencesiyle ekonomik seyahat etme olanağına kavuştuğunu söyledi.

'ANKARA TUTULAMAZ'
Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, Anadolujet'in 23 Nisan'da Ankara merkezli olarak uçuşlara başlaması dolayısıyla, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. Bu projeyi uzun zamandan beri düşündüklerini belirten Karlıtekin, 'biz yaptık oldu' anlayışında olmadıklarını ifade etti. Karlıtekin, daha önce Ankara aktarmalı uçuşların, İstanbul'a yönlendirilmesi nedeniyle THY olarak Ankara'ya borçları olduğunu belirterek, bu proje ile bir anlamda Ankara'ya olan borçlarını ödediklerini kaydetti. Ankara'ya direk uçuşların yapılmasının içinde olduğu projeleri de anlatan Karlıtekin, "Bu projelerin hayata geçmesiyle Ankara'yı tutana aşk olsun'' dedi.

'BAŞKA AMAÇ ARAMAYIN'
THY Genel Müdürü Temel Kotil de Anadolujet'i "Hayırlı bir proje'' olarak nitelendirdi. Kotil, THY olarak şu anda 1.4 milyon olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Bu projenin altında başka maksatların aranmaması gerektiğini söyleyen Kotil, THY olarak bu projeden de cüzi de olsa kâr amaçladıklarını kaydetti. Anadolujet ile yolculuk yapacakların THY konforuna sahip olacaklarını ifade eden Kotil, 29 YTL'den başlayan fiyatlar ile kara ulaşımı ile rekabet edeceklerini belirtti. Kotil, "20 noktadan Ankara'ya, Ankara'dan 20 noktaya'' sloganı ile uçağa hiç binmemiş kişilerin yöndeki taleplerinin de karşılandığını dile getirdi. Boeing 737-400 uçağıyla başlayacak seferlerde 29 YTL olarak belirlenen fiyat vergilerler birlikte 54 YTL olacak.