kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DAVET BAKANDAN... Sanayi Bakanı Çağlayan, Türk sanayisinde söz sahibi örgütlerle, holding yönetim kurulu başkanlarına mektup gönderip Antalya'ya davet etti.

İş dünyası, 3 gün otele kapanıp sanayinin yönünü belirleyecek

SEÇKİN ÜREY
Sanayi Bakanlığı, büyük holding ve sektör örgütlerinin temsilcileriyle Türk sanayisinin stratejisini çizecek. Antalya'da 3 gün sürecek konferansta katılımcılardan dış dünyayla bağlantılarının kesilmesi istenecek..
Sanayi Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalıştığı sanayi stratejisini özel sektörle tartışmak için şirketlerin uyguladığı 'arama konferansı' yöntemini tercih etti. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, geçtiğimiz hafta boyunca Türk sanayisinde söz sahibi sivil toplum örgütlerinin başkanları ile büyük şirket ve holdinglerin yönetim kurulu başkanlarına bir mektup göndererek 11-12-13 Nisan tarihlerinde Antalya'da Ela Quality Resort Hotel'de düzenlenecek arama konferansına davet etti. Arama konferansında ele alınacak konular arasında hazırlanacak hükümetin üzerinde çalıştığı sektörel ve bölgesel teşvikler konusunda sanayicinin talepleri, sanayi stratejisinin temel unsurlarının ne olması gerektiği gibi konuların yer aldığı öğrenildi.

BÜROKRATLAR DA KATILACAK
Konferansta Sanayi Bakanlığı'nın bütün birimlerinin en üst düzeyde temsil edileceği kaydedildi. Ayrıca sanayicilerin iş akışlarında önem taşıyan Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Enerji Bakanlığı gibi kamu kurumlarının da müsteşar ve genel müdür seviyesinde temsil edileceği öğrenildi. Toplam 150 kişinin katılımıyla yapılacak konferansın sonuçlarının bakanlığın önümüzdeki aylarda açıklacağı Sanayi Strateji Belgesi'nin temel noktalarının belirlenmesinde kullanılacağı belirtildi. Arama konferansı sadece isim olarak bu adı taşımıyor. Türkiye'de arama konferansı düzenlemede isim yapmış Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu konferansı yönetecek. Babüroğlu, uzun süredir geleceğe yönelik stratejilerini, vizyonlarını yeni baştan belirlemek isteyen şirketler için arama konferansı düzenliyor. Babüroğlu'nun yönettiği konferanslar, katılımcıları çözüme yönelik uzun saatler süren ve gerektiğinde zorlayıcı olabilen formatlarıyla tanınıyor.

NEFES ALINMAYACAK
Ayrıca, konferansın başından sonuna kadar geçen sürede katılımcıların konferans alanını terk etmemesi, dış dünya ile bağlantıyı kesmeleri isteniyor. Sanayicilerin arama konferansının da program akışı buna uygun düzenlendi. Konferans 11 Nisan akşamı 19.30'da verilecek akşam yemeği ile başlayacak. Hemen ardından 20.45'ten 22.30'a kadar ilk oturum yapılacak. Ertesi gün sabah 9'da başlayacak ilk oturumla konferansın ikinci günü yine akşam 22.30'a kadar devam edecek. Bu sürede verilecek araların toplamı yemeklerle birlikte 2 saat 45 dakika olacak. Son gün de konferans sabah 8.30'da başlayacak 12.00'ye kadar devam edecek. Ardından verilecek öğle yemeği ile son bulacak.