kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lee Kun-hee

Haber Turu

FSM'de nakit gişeleri 26 Nisan'da kalkıyor
ULAŞTIRMA
Bakanlığı, 26 Nisan 2008 tarihinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) tüm nakit gişelerini kaldırarak, Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) dönüştürecek. Günde ortalama geçiş yapan 120 bin aracın yüzde 75'inde OGS ve KGS mevcut. Çoğunluğu ağır vasıtalardan oluşan yüzde 25 ise nakit ödemeyi tercih ediyor. Bu uygulamayla, FSM'deki gişelerin önündeki uzun kuyruklar önlenirken düzenli trafik akışı sağlanacak. Uygulamaya uymayan, köprüden ücret ödemeden geçen araçların plakalarına ise köprü geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza yazılacak.

Samsung Başkanı rüşvet sorgusunda

GÜNEY Kore firması Samsung'un Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee, gruba yönelik yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında savcılara ifade verdi. Lee, sorgulanmak üzere savcılığa giderken bir gazetecinin "rüşvet fonu" kurulması talimatı verip vermediği yönündeki sorusuna başını sallayarak, "Hayır vermedim'' yanıtını verdi. Hakkındaki rüşvet iddialarını da reddeden Lee'nin, savcılığa gelişi ulusal televizyonda canlı yayınlandı. Lee, "Aylardır bir huzursuzluğa neden olduğum için çok üzgünüm ve doğru ya da değil, bu tür bir şey olmamalı'' dedi.

Felçli kız, ayda 750 bin $ kazanıyor
HİNDİSTAN'IN
Haydarabat kentinde yaşayan felçli Sujatha Burla'nın azmi görenleri hayrete düşürüyor. Sadece ellerini kullanabilen genç SujatHa, laptop bilgisayarıyla yaptığı borsa işlemlerinde ayda 750 bin dolardan fazla para kazanıyor. Şu an 28 yaşında olan Sujatha, 21 yaşında trafik kazası geçirince tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunu söyleyerek, borsaya başlamadan önce dikiş yaparak hem vaktini değerlendirdiğini, hem de çevredeki fakir kadınlara iş imkânı oluşturduğunu ifade etti.

İlk hamburgerini 10 bin dolara sattı
DÜNYANIN
en geniş restoran ağına sahip olan Amerikalı fastfood devi McDonald's, Hindistan'ın güneyindeki Chennai kentinde yeni açılan şubesindeki ilk hamburgerini 10 bin dolara sattı. McDonald's yetkilileri ilk hamburgerlerini açık artırma ile satmaya karar verdiklerini bildirdi. Kentin Ascendas yazılım parkında açılan restoran, ilk satışını rekor rakamla gerçekleştirdi. Açık artırmaya çıkarılan ilk hamburger, asıl fiyatı olan 40 rupiye karşın 400 bin rupiye (yaklaşık 10 bin dolar) satıldı.

İş Yatırım ilk hedge fonunu çıkarıyor
İŞ
Yatırım, "Arbitraj Serbest Yatırım Fonu" için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay aldı. İş Yatırım'dan yapılan açıklamada, uluslararası piyasalarda hedge fon adıyla bilinen fonların Türkiye'deki ilk örnekleri için son aşamaya gelindiği, İş Yatırım'ın, Arbitraj Serbest Yatırım Fonu adıyla oluşturacağı ilk fonun kuruluşu için SPK'dan gerekli onayı aldığı belirtildi. Açıklamaya göre, İş Yatırım Serbest Yatırım Fonu, Türkiye'de kurulan ve Türk portföy yönetim şirketleri tarafından yönetilen ilk yatırım fonları arasında yer alacak. İş Yatırım, Arbitraj Serbest Yatırım Fonu yönetimi için, mevzuatsal zorunlulukların çok ötesinde bir risk yönetim sistemi oluştururken, kurum bünyesinde ayrı bir müdürlük tarafından risk takibi ve analizi için detaylı bir yazılım hazırlandı.