kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hedefim 5 yıl sonra Forbes listesine girmek'

EBRU ERDOĞAN
Avrupa'dan sonra Latin Amerika'ya da açılacaklarını kaydeden Bioder'in patronu Dündar, beş yılda 1 milyar dolarlık ciroya ulaşacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Hedefim 5 yıl sonra Forbes listesine girmek'
Aslen Karslı olan ve Almanya'da doğup büyüyen Cihat Dündar, kendi sivilcelerini tedavi etmek için başvurduğu bitkilerle icat ettiği tüy dökücü kremle dünya markası olmayı amaçlıyor. Türkiye'de Bioder, yurtdışında ise Bioxet markasını kullanan Dündar, beş yıl içinde 1 milyar dolar ciro hedeflediklerini dile getirerek, "2004'te 8 milyon YTL olan ciromuz, 2007'de 52 milyon dolara ulaştı. Beş yıl sonra ben de Forbes'un 'Milyarderler' listesinde olacağım" dedi. Portekiz'in başkenti Lizbon'da Portekizli ve Türk gazetecilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Dündar, Ortadoğu'dan sonra Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Portekiz pazarına da girdiklerini ifade ederek, İspanya, Almanya, Norveç, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk ve İngiltere ile anlaşmaların da yapıldığını söyledi.

İLK YIL 280 BİN SATACAK
Portekiz'de bu yıl içinde 280 bin ürün satacaklarını ve 3.5 milyon Euro kazanacaklarını dile getiren Dündar, Türkiye'de satılan ve saç dökülmesine engel olduğu belirtilen Bioxcin'in ise ancak Türkiye'de marka bilinirliğinin oluşmasından sonra Avrupa'ya gireceğini anlattı. Dündar, bu yılın ikinci yarısında Latin Amerika ülkelerine de ihracata başlayacaklarını kaydetti. Bioxet'in Portekiz distribütörü KTP Produtos Farmaceuticos'un patronu Paola Soares ise gıda maddelerinin yanı sıra, Türkiye'de de bilinen Watson zincirinin Portekiz'deki distribütörü olduklarını ifade ederek, "Yıllık ciromuz 1.5 milyon Euro. Biotex'in de portföyümüze girmesiyle yakında bu rakamın iki katına çıkacağını sanıyorum" diye konuştu. Toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Dündar, yılda 500 ton bitki aldıklarını ve bu konuda tedarik sorunu yaşadıklarını söyledi. Her türlü zor duruma karşın, 'yedekli' çalıştıklarını ifade eden Dündar, şunları söyledi: "2007'de satışımız birden iki katına çıkınca, bitki bulmakta zorlandık ve ürünün daha fazla satılmamasını bile istedik. Ama artık aldığımız bitkilerin özlerini depoluyoruz. 2 yıllık stokumuz bulunuyor."