kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferit Şahenk

Yatırımcılar bilinmeyenden ve soru işaretlerinden hoşlanmaz

Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye piyasalarında eskisi kadar dalgalı bir ortam beklemediklerini belirtirken "Yatırımcı soru işareti sevmez" dedi..
DOĞUŞ Holding ve Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yatırımcının bilinmeyenden ve soru işaretinden hoşlanmadığını ancak Türkiye'de eskisi gibi çok volatil (dalgalı) şeyler beklemenin yanlış olacağını kaydetti. ATC/AFOT/DEİK/TAİK Yıllık Konferansının 27.'si, "Türkiye ve ABD: Bölgesel ve Küresel Ortaklar" Teması ile 13-16 Nisan 2008 tarihlerinde Washington'da yapılacak. Konferans öncesinde Ferit Şahenk, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın katılımıyla basın sohbet toplantısı düzenlendi.

'5-6 YIL STABİL KALDIK'
Soruları yanıtlayan Şahenk, dünyadaki krizin etkilerinin konferansa nasıl yansıyacağına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'yi uzun vadeli ilişkiler içerisinde görmek istediklerini, ekonominin son 5-6 yılda çok daha stabil hale geldiğini belirten Şahenk, "Tabii ki yatırımcı, bilinmeyenden, soru işaretinden hoşlanmaz. Ancak Türkiye'de artık eskisi gibi çok volatil şeyler beklemek yanlış olur" dedi. Dünya ekonomisinde daralma beklentisinin olduğu bugünlerde, ABD gibi piyasalar biraz daha yerine oturduğunda özellikle büyüme amaçlı ülkelerin sermayesinin gideceği yerlerin gelişmekte olan ülkeler olacağını belirten Şahenk, Türkiye'nin o listenin başlarında yer almak için daha çok çalışması gerektiğini aktardı.