kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uras: Tatlı yedik tatlı konuştuk

Yeni Haber
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi sonrası yaptığı basın toplantısında, Erdoğan ve Baykal'ın sadece cenaze namazlarında cami avlusunda görüştüğünü dile getirdi.

Uras, "Demokrasiyi musalla taşına oturtmanın doğru olmadığını söyledik" dedi.Demokratikleşmenin önemi üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Uras, iktidar-muhalefet ilişkilerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Uras, görüşmede, büyük bir mutabakat ihtiyacı olduğunun altını çizdiğini belirterek, "Türkiye'de ne laiklik çetelere ne de özgürlük AKP'ye bırakılabilir" dedi.

Erdoğan ve Baykal'ın sadece cenaze namazlarında cami avlusunda görüştüğünü dile getiren Uras, "Demokrasiyi musalla taşına oturtmanın doğru olmadığını söyledik" dedi.

"Tatlı yedik tatlı konuştuk" diyen Uras, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisi ile görüştüğü temaları diğer liderlerle de görüştüğünü belirtti.

Uras, önümüzdeki gülerde Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde bir liderler zirvesi yapılabileceğini ve bunu Cumhurbaşkanına ilettiğini kaydetti.
Uras, görüşmede demokrasi dışında adım atılmaması konusunda Cumhurbaşkanı ile mutabık kaldıklarını söyledi.

CİHAN