kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül, herkesin ülkeye anne şefkâtiyle bakmasını istedi

Şenol ATEŞ- Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Baykal, Bahçeli ve Yazıcıoğlu'nu Köşk'te ağırlayan Gül, "Herkes ülkeye bir annenin çocuğuna davrandığı gibi bakmalı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül, herkesin ülkeye anne şefkâtiyle bakmasını istedi
Sivil toplum örgütlerinden gelen "sağduyu" çağrılarının ardından CHP lideri Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu dün Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iç politika konularına girmedi. 12.45'te Çankaya Köşkü'ne çıkan Baykal ile Gül'ün toplantısı 1 saat 40 dakika sürdü. Kayseri'nin mantısının ikram edildiği yemekte Baykal, nevruz kutlamalarındaki görüntülerin Türkiye'yi bölünmeye götürdüğünü belirterek "Size tarihi görev düşüyor" dedi.

"MANTI ŞAHANEYDİ"
Baykal da Gül'ü dinledikten sonra konuyu nevruza getirdi ve kaygılarını dile getirerek "Nevruz kutlamalarında ve sonrasında bugüne kadar Güneydoğu bölgemizde çok kötü olaylar yaşanıyor. Türkiye parçalanmaya, bölünmeye doğru gidiyor. Böyle bir tabloda size tarihi bir görev düşüyor. Burada milli bir politika geliştirilmeli" dedi. Baykal, Köşk dönüşü kurmaylarına, "Hiçbir siyasi konuya girmedik. Ne türban, ne de sivil toplum örgütlerinin çağrıları. Ne kendisi konuyu açtı, ne de ben. Konuyu açsaydı, ben de girecektim elbette" dedi. Baykal, gazetecilerin "Mantı güzel miydi" sorusuna da "Şahaneydi. Çok güzel Kayseri mantığıydı. Uzun süredir yememiştim, iyi oldu. Bir kaşığın içine kırk tane sığıyordu" yanıtını verdi.

GÜL'DEN KAOS UYARISI
Bahçeli de 70 dakika kadar kaldığı Köşk'te Gül'e ağırlıklı olarak dış politikayla ilgili görüşlerini aktardı. Gül'ün görüşmelerde, istikrar ve demokrasinin öneminden söz etti. Türkiye'nin kaosa sürüklenmemesi gerektiğini belirten Gül "Bundan geri adım atmak, teröre güç verebilir. Herkes ülkeye bir annenin çocuğuna davrandığı gibi bakmalıdır" dediği öğrenildi.