kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan Erdoğan'a Sofya'da ırkçı protesto

Ergun AKSOY SOFYA
Erdoğan, Bulgaristan'da ırkçı partinin protestosuyla karşılaştı. Bulgaristan Başbakanı ile yapılacak basın toplantısı iptal edildi. 'Ermeni soykırım yasa tasarısı'nın oylanması ise son anda engellendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan Erdoğan'a Sofya'da ırkçı protesto
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Balkanlar gezisinin son durağı olan Bulgaristan gezisi krizlerle başladı. Arnavutluk'tan Bulgaristan'a geçen Erdoğan, dün Sofya'da Başbakan Stanişev tarafından Aleksandr Nevski Meydanı'nda askeri törenle karşılandı. Tören sonrası Başbakanlık binasına gitmeye hazırlanan Erdoğan, ilk sürprizi burada yaşadı. Erdoğan'ın geçeceği güzergâhta ırkçı, Türk düşmanı Ataka Partisi üyelerince protesto gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 150 göstericiyi polis uzaklaştırdı.

SABOTE ETTİLER
Öte yandan Sofya Belediye Başkanı Boykov Borisov, 27 Mart'ta Belediye Meclisi'nde Ermeni soykırım yasa tasarının oylanacağını duyurdu. Bulgar Hükümeti, Borisov'a baskı yaparak, oylamayı engelledi. Oylamanın nisana ertelendiği öğrenildi. Başbakanlık'ta görüşmeye başlayan Erdoğan ile Stanişev'in, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Saat 11.50'de salona Ataka Partisi Genel Başkanı Volen Siderof ve beş milletvekili girdi. Bulgar yetkililer, "Vekil olduğu için dışarı çıkarmamız mümkün değil" bilgisini verdiler. Bunun üzerine Erdoğan ve Stanişev, olası bir provokasyona meydan vermemek için basın toplantısını iptal ettiler.