kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Selvi: Çağrının adresi yanlış

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sivil toplum kuruluşlarının "sağduyu" çağrısının, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntının somut göstergesi olduğunu söyledi.

Çağrının soyut, slogandan öteye gidemediğini belirten Selvi, "Adres yanlışlığı açıkça ortadadır. Suyu getirenle, testiyi kıran bir tutulmuştur. Muhatap olan ve ülkenin bu hale gelmesini bütün uyarılara rağmen dikkate almayan ve kaostan beslenen hükümet adeta göz ardı edilmiştir" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzer çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yaptığı ve "belirsizliği" nedeniyle muhalefetin tepkisine yol açan "sağ duyu" çağrısı ortada kaldı. Muhalefet, sivil toplum kuruluşlarına muhatabın "iktidar ve iktidar partisi" olduğu hatırlatması yaparken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri ise çağrının yönünün belli olmaması nedeniyle destek vermeyeceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sağduyu çağrısının Türkiye'nin içinde bulunduğu gerginlik, bunalım ve tehlikenin sonucu bir takım iyi niyetli sivil toplum örgütü başkanları tarafından yapıldığını söyledi. ANKA'ya açıklamalarda bulunan Selvi, sağduyu çağrısının yapılmasının bile Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntının en somut örneği olduğuna işaret etti.

Çağrının soyut, slogandan öteye gitmediğini belirten Selvi, "Adres yanlışlığı açıkça ortadadır. Suyu getirenle, testiyi kıran bir tutulmuştur. Muhatap olan ve ülkenin bu hale gelmesini bütün uyarılara rağmen dikkate almayan ve kaostan beslenen hükümet adeta göz ardı edilmiştir" dedi.

VATANDAŞIN GERİ ADIM ATACAK HALİ KALMADI

Tüm toplum kesimlerinin "geri atması" talebinin haksız bir talep olduğunu ifade eden Selvi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Herkes bir adım geri çekilsin sözü tamamen haksız ve doğru olmayan bir istektir. Çünkü 6 yıldan beri namusluca çalışıp, insan gibi yaşamak isteyen, olumsuzluklara hiçbir katkısı olmayanlar zaten geri adım attırıla attırıla köşeye sıkıştırılmış, duvara dayanmıştır. Yani çiftçiler, memurlar, esnaf, işsizler ve hatta dürüst sanayiciler bile duvara dayanmıştır. Geri adım atacak yerleri kalmamıştır. Ama bu altı yılda 10'dan 36'ya çıkan dünya ölçeğinde dolar milyarderleri ve bu altı yılda AKP yandaşları işbirlikçileri ve nemalananlar geri adım atması lazımdır. O nedenle bu olayı yine saptırmaya dönüktür. Halkı oyalamaya dönüktür. Buna çok dikkat etmek gereklidir.

GELİNEN NOKTA BİR SONUÇ

Bugün yaşananlar altı yıldır süren uygulamanın sonucudur. Bu gözden ırak tutulduğunda sağduyu başarılı olmaz. Çünkü altı yıldan beri bizim uyarılımız, ekonomideki çöküşü anlatmamız, bazı toplum kuruluşlarının uyarıları hiç dikkate alınmamış, hakaret ederek küçümsenerek bir tarafa bırakılmıştır. Bugün bu ortamı yaratan iktidardır ve anlı anlayışı sürdürmektedir. O bakımdan olaya daha gerçekçi daha adaletli bakma zorunluluğu vardır. Geri adım atması gerekenler Türkiye'de sabırla umutla bekleyen yurttaşlarca mümkün değildir."

(ANKA)