kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MEB'den Eğitim-Sen'in taleplerine olumlu yanıt

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Sen'in normal liselerin Anadolu Lisesine çevrilmesinin ardından yaşanan öğretmen sıkıntısının sınavsız atama yoluyla giderilmesi sonrasında yaşanan karmaşaya ilişkin yakınmasına "gerekli düzeltmeler yapılacak" sözü verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Sen'e 350 lisenin Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesinin ardından bu okullara sınavsız atama yapılması sonrasında yaşanan sıkıntılar ile ilgili çalışma yapılacağı sözünü verdi. Bakanlık, konu ile ilgili yapılacak çalışmaların çerçevesini belirlemezken, Eğitim-Sen tarafından yazılı olarak yapılan başvurudaki öneriler konusunda çalışma yapması bekleniyor.

2005 yılında 350 liseyi Anadolu Lisesi'ne dönüştürdükten sonra, öğretmen açığının sınavsız olarak gerçekleştirilmesini düzenleyen genelge yayınlanmış, söz konusu genelge ise yargı kararı ile iptal edilmişti. Kararın iptal edilmesi sonrasında ise MEB bu atamaları 2 yıl sonra geri almaya başlamıştı. Eğitim-Sen, MEB'den, 2007-2008 öğretim yılının bitimine iki ayı aşkın bir sürenin kalması nedeniyle anılan genelgeyle atanan öğretmenlerin mağduriyetini azaltmak için iptal kararnamelerinin eğitim-öğretim yılının sonuna kadar bekletilmesini istedi.

"ALIM SINAVI YAPILSIN"

Eğitim-Sen ayrıca, Anadolu Lisesi öğretmeni iken ataması yapılanlar, Anadolu lisesinde norm fazlası konumda iken ataması yapılanlar ile 2000 yılındaki Anadolu lisesi öğretmenliği seçme sınavını kazananların yargı kararı kapsamı dışında olduğunu bildirerek, söz konusu öğretmenlerin il içi yer değiştirme taleplerinin sınırlandırılmaması ve atamalarının geri alınmaması gerektiğini belirtti. Eğitim-Sen, MEB'den en yakın zamanda Anadolu liselerinde doğacak öğretmen ihtiyacının kariyer ve liyakat ilkelerine göre doldurulmasını sağlayacak ve söz konusu öğretmenlerin de başvurabileceği Anadolu liselerine öğretmen alımıyla ilgili alım sınavı yapılmasını da istedi.

(ANKA)