kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'ün danışmanı CHP'den istifa etti

Yeni Haber
CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı AB Danışmanlığı görevine atanan eski milletvekili Zeynep Damla Gürel'e ''CHP üyesi olarak bu görevi sürdürmesinin etik olmayacağı hatırlatılarak istifasının alındığı'' belirtildi.

Gürel ise yaptığı açıklamada, istifa mektubunun ''kararname imzalanmadan önce, CHP'den herhangi bir hatırlatma olmaksızın iletildiğini'' kaydederek, ''Tamamen teknik ve yasaya uygunluk sebebiyle verilmiş bir istifa mektubu...'' dedi.

CHP Genel Merkezi, Zeynep Damla Gürel'in Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman olan CHP üyesi Zeynep Damla Gürel'in istifası alındı'' denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman olduktan sonra, Zeynep Damla Gürel'e, CHP üyesi olarak bu görevi sürdürmesinin etik olmayacağı
hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanı Zeynep Damla Gürel, bunun üzerine Genel Başkan Baykal'a bir mektup yazarak özel kaleme iletti. CHP
Özel Kalem Müdiresi Nilgün Şahin'e verilen mektup Genel Başkan Baykal'ın bilgisine sunuldu. Böylece Zeynep Damla Gürel'in istifası alınmış oldu.''

GÜREL: ''YASAYA UYGUNLUK SEBEBİYLE''

Gürel ise konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevine atanmasına ilişkin kararnamenin çarşamba günü imzalandığını belirterek, bu görevin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanlığının tarafsız bir kurum olduğunu ifade eden Gürel, ''Kararname imzalanmadan önce, CHP'den herhangi bir hatırlatma olmaksızın istifa mektubu iletildi, Genel Başkan Baykal'a sunuldu.

Tamamen teknik ve yasaya uygunluk sebebiyle verilmiş bir istifa mektubu...'' dedi.Gürel, Çankaya Köşkü'ndeki görevinin ''AB ile ilgili konularda danışmanlık'' boyutunda olduğunu da kaydetti.

AA