kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Anadol: Operasyonlara isim koymak yasal zorunluluk mu?

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a emniyet güçlerinin yürüttüğü operasyonlara verilen isimlerin yasal zorunluluktan mı konulduğunu sordu.

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son dönemlerde emniyet güçlerinin örgütlü suçlara karşı yaptıkları operasyonlara Balyoz, Balina, Bufalo, Beyaz Enerji, Neşter, Simsar, Atabey, Küre, Sauna, Ergenekon gibi isimler koyduklarını belirtti. Operasyonlara isim koymanın yasal bir zorunluluktan mı kaynaklandığını soran Anadol, şu soruları yöneltti:

"Eğer operasyonlara bu tür adlar koymayı zorunlu kılan bir yasa yoksa, emniyet örgütümüz hangi gereksinimi karşılamak için operasyonlara isim koymaktadır? Operasyonları bu şekilde baştan isimlendirmenin, dava aşamasında yargıyı etkileyeceğini düşünüyor musunuz? Operasyonlara isimlerini, emniyet örgütünün içindeki hangi yetkililer ya da makam koymaktadır? Bu tür operasyonlara isim konulurken hangi yöntem izlenmektedir? İsimler neye göre seçilmektedir? Yukarıda adı geçen ve benzer birçok operasyonla gözaltına alınan sanıkların çoğu yargı aşamasında aklanmıştır. Ancak haksız yere baştan suçlanan yurttaşlarımızın, sözkonusu operasyonun adıyla damgalanmalarından kaynaklanan mağduriyetleri ortaya çıkmaktadır. Operasyonlara konulan isimlerle masum vatandaşlarımızın damgalanmasına yol açanlar hakkında şimdiye kadar bir işlem yapılmış mıdır? Suçsuz vatandaşlarımızın operasyon isimlerinden kaynaklanan bu mağduriyetleri nasıl önlenecektir? Suçsuz yurttaşlarımız, operasyon adıyla damgalandıkları için gerçekten mağdur olduğuna göre, bile bile operasyonlara neden isim konulmaktadır?"

(ANKA)