kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Yeni Haber
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı'nın Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığına, Murahhas Aza Suzan Sabancı Dinçer'in de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildiği bildirildi.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulunun ardından yönetim kurulu toplantısının yapıldığı belirtildi.

Yönetim Kurulu toplantısında, Erol Sabancı'nın Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığına, Murahhas Aza Suzan Sabancı Dinçer'in ise Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile seçildiği, Erol Sabancı'nın Akbank Yönetim Kurulu Üyeliğinin devam ettiği, ayrıca Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevini de üstlendiği bildirildi.

Açıklamada, Erol Sabancı'nın, 1962 yılından bu yana Akbank Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ve 1998 yılından bu yana da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü, Suzan Sabancı Dinçer'in ise 1997'den beri Akbank'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptığı hatırlatıldı.

Erol Sabancı, görev değişikliğinden sonra banka çalışanlarına gönderdiği mesajda, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Suzan Sabancı Dinçer'e
devretmekten dolayı duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederek, bundan böyle tüm mesaisini Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığı ve Yönetim Kurulu
Danışmanlığı görevindeki sorumluluklarına tahsis edeceğini belirtti.

EROL SABANCI'NIN ÇALIŞANLARA GÖNDERDİĞİ MESAJ

Sabancı, mesajında şunları kaydetti:''Bundan 60 yıl önce mahalli bir banka olarak kurulmuş olan Akbank'ı bugün Türkiye ekonomisinin lokomotif finansal kuruluşu, Türkiye'nin en değerli, en istikrarlı, en yenilikçi bankası haline getirmiş olmamızın haklı gururunu taşıyorum. Akbank, Türkiye için son derece etkileyici bir başarı öyküsü, tüm Akbank ve Sabancı Holding paydaşları için de benzeri olmayan bir gurur tablosudur. Bu başarı hikayesinin yaratılmasında en büyük rolü oynayan tüm müşterilerimize, hissedarlarımıza ve siz değerli çalışanlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Tüm iş hayatım boyunca her gerçek başarının güçlü temeller üzerine kurulduğunu ve güçlü temellerin yeni büyük başarıları artan bir ivmeyle doğurduğunu gözlemledim. Akbank da yeni hedeflerine geçmiş tecrübesinin ve başarılarının yarattığı ivme, sorumluluk duygusu ve heyecanla tereddütsüz ve emin adımlarla ilerlemektedir. Arkasına sizlerin başarma hırsını alan Akbank, sayın Suzan Sabancı Dinçer'in dinamik ve vizyoner liderliği ile Türkiye'nin ve bölgenin lider bankası konumunu kuvvetlendirecektir. Bu görevin başarılmasında bankamız çalışanlarına, yönetim kadrosuna, yönetim kuruluna ve yeni Yönetim Kurulu Başkanımız
sayın Suzan Sabancı Dinçer'e sonsuz güven duyuyorum. Başta sayın Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere Yönetim Kurulu ve siz değerli çalışma
arkadaşlarıma hedeflerimize ulaşmada başarılar diliyorum.''

''AKBANK, YENİ HEDEFLERİNE DOĞRU KOŞMAYA HAZIRDIR''

Suzan Sabancı Dinçer de banka çalışanlarına yönelik hitabında, Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, başta Erol Sabancı olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.Dinçer, mesajında şu görüşleri aktardı:

''60. kuruluş yılını kutlamakta olduğumuz Akbank'ın Türkiye'nin lider bankası haline gelmesinde sayın Erol Sabancı'nın 45 yıl boyunca kesintisiz olarak üstlendiği liderlik rolü belirleyici faktör olmuştur. Sayın Erol Sabancı'ya bu yol göstericiliğinden ötürü tüm Akbank paydaşları adına teşekkürlerimizi sunmayı görev addediyorum. Akbank, bugün Türkiye'nin en istikrarlı ve güçlü finansal kuruluşudur. Amacımız bankamızı, müşterilerimize en iyi bankacılık deneyimini yaşatarak ve paydaşlarımıza yüksek ve sürdürülebilir değer yaratarak bölgenin en güçlü bankası haline getirmektir. Yüksek standartlı ve yerleşmiş etik değerleri, bitmeyen enerjiyle büyük değer yaratan siz çalışanları, güvenin ve yenilikçiliğin sembolü haline gelmiş Akbank markası, kurumsal ve profesyonel yönetim yapısı ve yönetime her zaman destek olan sermayedarlarıyla Akbank, yeni hedeflerine doğru koşmaya hazırdır.''Bu arada, Akbank olağan genel kurul toplantısında, 720 milyon YTL tutarında nakit brüt temettü dağıtılmasına karar verildiği bildirildi.

AA