kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Haşim Kılıç

Kılıç: Tansiyonu kimse yükseltmesin

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, aktörlerinin belli olduğunu söylediği toplumsal gerilim için uyardı ve "Herkes sorumluluklarını yeniden gözden geçirsin. Tansiyonu yükseltmenin kimseye yararı olmaz" dedi. Kılıç, sigorta görevi görecek kurumlar olduğunu da söyleyerek "barıştan uzaklaşıyoruz ama endişeye gerek yok" mesajı verdi. Kılıç, AK Parti hakkındaki davanın kabulü ile ilgili görüşmenin pazartesi günü yapılabileceğini, raportörün çalışmasını sürdürdüğünü söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönen Kılıç gazetecilerin soruları üzerine şu mesajları verdi:

* (Toplumsal gerilim ve uzlaşma çabalarına yönelik sorular üzerine) Türkiye'de bu yaşanan sorunlarla ilgili birtakım sigorta görevi görebilecek kurumlarımız vardır. Ve bunlar görevlerini yerine getirdiği sürece herhangi bir endişeye gerek yoktur. Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi, dün olduğu gibi bugün de özverili çalışmasını aynı duyarlılık ve aynı sorumluluk bilinci içerisinde yapmaya devam edecektir.

* Son zamanlarda Türkiye'de barıştan hızla uzaklaşma gibi bir sürecin yaşandığını görüyoruz. Muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Ben bunu sağduyu, solduyu olarak ayırmıyorum ama ifade etmek istediğim; birlikte yaşamanın gereğini herkes yerine getirmek durumundadır. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir.

* (Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği dava sürecinde yapılabilir mi sorusu üzerine) Meclis tabii ki bazı düzenlemeleri yapabilir ama yaptığı yasal düzenlemenin niteliği çok önemli. Bu davayı ne kadar etkiliyor, ne kadar etkilemiyor onu ben bilemiyorum.
Haberin fotoğrafları