kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Nü'kleer zirve

Fransa Cumhurbaşkanı'nın İngiltere ziyaretinde gündem nükleer ortaklık, Irak, Afganistan, çevre gibi konular. Ancak manşetlerde ziyaretle ilgili asıl başlık, First Lady'nin satışa çıkan 'nü' pozu..
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşinin 2 günlük resmi İngiltere ziyareti dün tatsız bir sürprizle başladı. Kraliçe Elizabeth'in davetlisi olarak bu ülkeye giden Sarkozy'nin ziyaretine damgasını vuran nükleer işbirliği ya da askeri konular değil, First Lady'nin nü pozları oldu! Ancak basın "Çıplak First Lady Kraliçe için giyindi" diye yazarak üzerlerine gitse de, görkemli bir kraliyet karşılaması yaşandı. Prens Charles ve eşi Camilla, misafirlerini havaalanında karşılayarak Kraliçe'yle buluşacakları Winsdor Kalesi'ne kadar eşlik etti.

BASIN 'DOKUNMA' DİYE UYARDI
Ziyaret süresinde konaklayacakları kalenin önündeki resmi törenden sonra Kraliçe'nin onuruna verdiği yemeğe katılan Sarkozy, sonra İngiltere Başbakanı Gordon Brown'la bir araya geldi. Liderlerin gündemi Afganistan ve Irak savaşları, nükleer, askeri ve ekonomik işbirliği. Sarkozy İngiliz Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Afganistan'a daha fazla asker gönderebileceklerini söyledi. Selefi Chirac'ın Irak Savaşı'na karşı çıkmasıyla bozulan ilişkileri düzeltmek istediğini söyleyen Sakozy, BBC'ye verdiği röportajda dostluk mesajları verdi. "Ben daha önceki politikacılar gibi değilim. İngiltere'yle ilişkiler gerekir. Eldiven ve el kadar uyumlu çalışmalıyız" dedi. Fransız gazeteleri de özel hayatı nedeniyle bozulan imajını bu ziyaretle düzetmek isteyen Sarkozy'ye tavsiyelerde bulundu:

* Kraliçe karşısında da Ray Ban marka güneş gözlüklerini takma,

* Cep telefonuyla konuşma ya da mesaj atma,

* Sürekli Rolex markasını gösterircesine kol saatine bakma,

* Kraliçe'den önce konuşma,

* Kraliçe'nin önünden geçme,

* Yemeğin bitse de ondan önce kalkma,

* Kraliyet ailesiyle fazla samimi olma,

* Kraliçe'ye özel sorular sorma, dokunma!
Haberin fotoğrafları