kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Militanlara silah bırakmaları için 3 gün süre verdi

Radikal Şii din adamı Sadr'ın adamlarının başını çektiği gruplar, Basra ve Bağdat'ta ağır çatışmaya girdi. 102 sivilin öldüğü olaylar sonrası Sadr, hükümeti tehdit etti..
Irak'ta güvenlik güçlerinin radikal Şii lider Mukteda Es Sadr yandaşı silahlı gruplara karşı başlattığı geniş çaplı operasyon çatışmaya dönüştü. Sokaklarda roketli militanların saldırı düzenlediği olaylarda iki günde facia gibi bir bilanço ortaya çıktı. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 102 sivil öldü, 200'den fazlası da yaralandı.

'ŞÖVALYE' OPERASYONU
Basra'da başlayan çatışmalar, dün başkent Bağdat ve sonrasında Kut kentine de sıçradı. Amerika büyükelçiliği ve hükümet binalarının bulunduğu Bağdat'ın yeşil bölgesine iki günde Şii milislerce tam 12 füze atıldı. 7 Amerikan askeri bu saldırılarda öldü. "Şövalyelerin saldırısı" isimli operasyonu yerinde izlemek için Basra'ya giden Irak Başbakanı Nuri El Malki, dün Şii milislere ültimatom vererek "72 saat içinde silah bırakmazsanız hedef listemize dahil olursunuz" dedi. Sadr ise "Fakir halka saldıranlar derhal dursun. Aksi taktirde parlamentodan çekilir, tüm ülkede sivil hareket başlatırız" dedi. Yandaşları da Necef ve Basra'da "Amerikan ajanı Maliki", "İşgale hayır" sloganları attı.