kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'te TRT sorusu

Yeni Haber
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in uygulamaları Meclis gündemine taşındı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TRT'de yaşananlara ilişkin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in göreve geldiği tarihten sonra, kurum içinde pek çok memurun yerinin değiştiğini ifade eden Özdemir, "Bu memurların çalıştıkları birim, unvanları ve atandıkları görevler nelerdir?" diye sordu.

Şahin'in göreve gelmesinin ardından başka kurumlardan ne kadar memurun TRT'ye atamasının yapıldığının açıklanmasını isteyen CHP'li Özdemir, Bakan Aydın'a şu soruları yöneltti:

"Ataması yapılan personelin hangi gerekçelerle, kuruma atanmaları kabul edilmiştir? TRT'de görev yapmak için, gerekli eğitim ve deneyime sahip midirler?

İbrahim Şahin'in göreve geldikten sonra, siyasi iktidara yakın ve İslamcı olarak bilinen bazı gazete yazarlarına, TRT tarafından program yaptırıldığı bilinmektedir. Bunlardan, Zaman Gazetesi yazarı Prof. MümtazEr Türköne, Zaman ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, Taraf Gazetesi yazarı Önder Aytaç ile TRT arasında imzalanan sözleşmeler var mıdır? Varsa, program başına ve toplam ne kadar ücret ödenmesi öngörülmüştür? Bu ücretin dışında yapılan her hangi bir ödeme var mıdır? Eğer varsa bu ödeme hangi adla yapılmaktadır? Bu sözleşmelerin kapsadığı süre ve program sayısı nedir?

İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürü olmasıyla birlikte, "Değişim Başlıyor' adı altında, bazı değişikliklere gidildiği, yeni programların yayına başladığı görülmektedir. Bu yayınlar arasında "Alaturka Solist', "Bedirhan Gökçe ile Şiir' programları da bulunmaktadır. Söz konusu yayınlar için, bugüne kadar ödenen ücret miktarı nedir? Sözleşme sonuna kadar ödenecek toplam miktar ne olacaktır?

İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü görevine başlamasıyla birlikte, iktidara yakın gazetecilerin sürekli TRT ekranlarına çıktığı görülmektedir. Çağdaşlığı, Atatürk ilke ve devrimlerini savunan, bu konuda açık taraf olan, gazetecilere de TRT ekranlarında, program yaptırmayı düşünüyor musunuz?"

(ANKA)