kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'den Anayasa değişikliği hazırlığı

Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, parti kapatmayı zorlaştıracak olası bir anayasa değişikliği için hukukçu milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurduklarını, bu ekibin teknik çalışmalar yapacağını bildirdi. Vural, ''Parti kapatma konusunda, demokrasi ve milli irade açısından toplumda tereddüt uyandırmayan yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var'' dedi.

Vural gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'nin, parti kapatmaya ilişkin görüşünü daha önce açıkladığını ifade ederek, ''Parti kapatmaları istisnai olmalı, partilerin kapatılması bölücü faaliyetlerin dışında zorlaştırılmalı'' diye konuştu.

AK Parti'ye açılan kapatma davasının ardından hukukçu milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu, bu kişilerin teknik çalışmalar yaptığını anlatan Oktay Vural, bu konuda Anayasa hukukçularından görüş alacaklarını, dünyadaki uygulamalara bakacaklarını bildirdi.

''AK PARTİ'NİN ÖNERİSİNE BAKACAĞIZ''

MHP Grup Başkanvekili Vural, parti kapatma konusunda değişiklik yapılacaksa, Meclis zemininde ortak bir aklın oluşması gerektiğini dile getirerek, ''Parti kapatma konusunda, demokrasi ve milli irade açısından toplumda tereddüt uyandırmayan yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var'' dedi.

Şu ana kadar olası bir anayasa değişikliği için AK Parti'li yöneticilerle bir görüşmenin olmadığını, bu konuda kendilerine somut bir önerinin de gelmediğini kaydeden Vural, ''AKP içinde farklı sesler çıkıyor. Onlarda da bir fikir birliği yok. Biz şu aşamada süreçle ilgili ilkesel yaklaşımımızı paylaşıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

MHP'li Vural, 70 milletvekili bulunan MHP'nin Anayasa değişikliği teklifi verme yetkisinin bulunmadığını, bu konuda AK Parti'nin önerisine bakacaklarını ifade etti.''Dava aşamasında anayasa değişikliği yapılabilir mi?'' sorusuna ise Oktay Vural, ''Anayasa değişikliği yapılması uygun olur. Bu değişikliğin amacı davayı ortadan kaldırmak değil, norm birliğini sağlamaktır'' karşılığını verdi.