kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Osman Can

AK Parti dosyası Osman Can'da

Ersan ATAR ANKARA
AK Parti hakkındaki dava süreci başladı. Dosya türban değişikliği için CHP'nin açtığı davayı da inceleyen raportör Osman Can'a teslim edildi..
AKP hakkında açılan kapatma davası süreci resmen başladı. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianame dün Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtıldı. Dosya ilk inceleme için raporunu hazırlaması için daha önce "367 kararı" sürecinde görev yapan ve halen CHP'nin açtığı anayasa değişikliğinin iptali davasında çalışmasını sürdüren raportör Osman Can'a verildi. Can'ın, hazırlayacağı rapor, Başkan Haşim Kılıç tarafından üyelere dağıtılacak.

367 DAVASINA BAKTI
Raportör Can, CHP ve DSP milletvekillerinin Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerinde yapılan değişikliğin iptali veya yok hükmünde sayılması için açtığı davada başvurunun kabulünü istemişti. Çankaya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışan Doç. Dr. Can, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki "367 davası"nda hazırladığı raporunda da ağırlıklı olarak "Cumhurbaşkanının seçilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda 367 kişinin bulunması gerekir" görüşünü savunmuş ve Yüksek Mahkeme bu doğrultuda karar vermişti.

'HEMEN İNCELENİR'
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt de yaptığı açıklamada, ilk incelemenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. İddianamenin üyelere dağıtıldığını bildiren Paksüt, şöyle konuştu: "Zaten içeriği hakkında tüm kamuoyu kadar üyelerimiz de bilgi sahibi olmuştur. Şimdi resmi şekilde incelemeye başlamışlardır. Raportör görevlendirilmektedir. En kısa zamanda raporunu hazırlayacaktır. Bu süre zaten ilk inceleme süresi olması itibariyle 10 günü geçmeyecektir. Daha da erken olabilir. Yani haftalar sürecek bir mesele değildir."