kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KARŞILAMA KUYRUĞU AKP Grubu basına kapalı toplandı. Erdoğan Meclis'e gelişinde bakanlar ve vekiller kuyruk oluşturdu. Vekillerin çoğunun beyaz gömlek, kırmızı kravat takması dikkat çekti.

Erdoğan: Erken seçim yok normal süreç işleyecek

Ergun AKSOY ANKARA
Kapatma davası karşısında "kızgın ve kırgın olmadığını" söyleyen Başbakan, yerel ve genel seçimlerin birleştirileceği söylentileri için "Çok saçma, güven ve istikrarı bozdurmayız" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu ve AK Parti Genel Kurulu'ndan sonra Estonya Başbakanı Andrus Ansip'le görüştü. Görüşmeden sonra yapılan ortak açıklama sırasında kapatma davasıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan, seçimleri zamanında yapacaklarını söyledi. "Bu tarz söylentiler çok saçma" diyen Erdoğan, "Önümüzde yerel seçimler var. Onu yapacağız. Normal süre neyse vekil seçimlerini de o zaman yapacağız. Türkiye'yi AKP iktidarı bu tür yanlışlardan kurtardı" dedi.

"İSTİKRARI BOZDURMAYIZ"
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda Türkiye'de istikrar ve güven var. Bunu asla bozdurtmayız. Bakın şu anda cuma akşamından bu yana dikkat edilirse piyasalar bir ara 38 bine düştü. Son rakam nedir bilmiyorum. 42 bin 500'den bu rakamlara düşüş, tamam Amerika'da bazı olaylar oldu ama bunların üzerinde hep birlikte düşünmemiz lazım. Demokraside asla bir zedelenmeye tahammül yoktur. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir. Zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil." Hiçbir zaman kırgın ve kızgın olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz kimseye kızgın, kırgın olmadan emin adımlarla yolumuza, çalışmalara devam edeceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Halka hizmet, hakka hizmettir. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Halkımdan, vatandaşımdan istediğim, arzum şudur. Herhangi bir sıkıntıya, gerileme gerek yoktur" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları