kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'dan istikrar vurgusu

Yeni Haber
Çanakkale Zaferi'nin 93'üncü Yıldönümü, Çanakkale'de düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Törenler dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin zirvesi Çanakkale'ye geldi.

Çanakkale'de ilk tören Cumhuriyet Alanı'nda düzenlendi. Buradaki törende, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer yetkililer, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

"VATAN SEVGİSİYLE DOLUP TAŞIYORUZ"

Çanakkale'de ikinci tören 18 Mart Stadı'nda yapıldı. Buradaki törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaparak Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Erdoğan konuşmasında, "Bugün tarihe kaydı düşülmüş en muazzam kahramanlık destanının Çanakkale deniz zaferinin 93'üncü yıldönümünü coşkuyla gururla idrak ediyoruz. Milletimizin tarihinde derin izler bırakmış bir kahramanlık destanının yıldönümünde aziz şehitlerimizin hatırası yadettiğimiz böyle müstesna bir zamanda Çanakkale'de olmanın bu havayı sizlerle birlikte teneffüs etmenin hepimiz için anlamı büyüktür" diyerek, her 18 Mart'ta olduğu gibi hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadıklarını, vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla dolup taştıklarını belirtti.


"ÇANAKKALE SEMBOL BİR ŞEHİR"

Çanakkale Zaferi'ni milletin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğinin en büyük delili en şanlı nişanesi olarak nitelendiren Erdoğan, "Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve "Çanakkale geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale'nin kendileri için sembol şehir olduğunu kaydederek, "Bir hürriyet ve istiklal meşalesidir. Kökleri asırlar öncesine uzanan birçok medeniyetler kurmuş birçok zaferler kazanmış bununla beraber tarih yolculuğu boyunca büyük zorluklar, büyük badireler atlatarak bugünlere gelmiş bir milletin ahfadıyız" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Şanlı tarihimizden dersler çıkarmaya milletimizin yaşadığı medeniyet tecrübelerinden ibretler almaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü çok büyük sıkıntıların ardından aydınlığa çıkarak yeni bir altın sayfa yazmak istiyoruz tarihe. Bu fırsatı yakalamış durumdayız. Türkiye tarihine ve büyüklüğüne yakışır başarılarla dünyanın zirvesine yer almaya bugün her zaman olduğundan daha yakın bir konumdadır. Bu fırsatı kaçırmamakta, bu milleti fazlasıyla hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştırmakta kararlıyız. Önümüze çıkacak her zorluğu aşmak, bu topraklar için canlarını veren Aziz şehitlerimizden aldığımız emaneti dünyanın zirvelerine taşımak için kararlı ve azimliyiz. Hepimize düşen görev ülkemizi bir daha asla karanlıkların kucağına ve felaketlerin eşiğine düşürmeyecek sağlam temeller üzerinde yükseltmek. Tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamını korumak olmadır."

"TÜRKİYE KRİZLER DEĞİL FIRSATLAR ÜLKESİ"

Dünyanın birçok yerinde yine savaşlar, çatışmalar olmasına karşın var asıl ayakta kalma mücadelesinin cephelerde değil ekonomide, sanayide, üretimde ve bilim gibi alanlarda olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, bu gerçeğin iyi bilinmesinin zorunluluğu olduğunu söyledi.

Erdoğan, 5 yıldır Türkiye'nin sürekli bir büyüme çizgisi yakaladığını da ifade ederek, "Bu süreçte her alanda dev adımlar attık, büyük ilerlemeler kaydettik. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi her alanda geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Artık Türkiye, bir krizler ülkesi değil bir fırsatlar ülkesi. Özgüvenimizi, umutlarımızı heyecanlarımızı hayallerimizi yeniden kazandık. Çocuklarımızın gözünde çok daha aydınlık bir Türkiye umudunun ışıltısını görüyoruz" dedi.

KİŞİ BAŞINA 10 BİN DOLAR MİLLİ GELİR HEDEFİ

Konuşmasında "Bu milletin birliğine bütünlüğüne, bu ülkenin dirliğine, düzenine, çocuklarımızın bugününe ve geleceğine kastedenlere karşı, her insanımızın gönlünde aynı gürlükte bir Çanakkale geçilmez şuuru filizlensin istiyoruz" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümünü millet olarak en büyük hedefimize, en parlak idealimize ulaşarak ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin ötelerine yükselterek kutlayalım istiyoruz. "2013'te kişi başına milli geliri 10 bin doların üzerine çıkan bir Türkiye'yi, bir Türk milletini tutana aşk olsun' diyordum ya İşte bunu yakalamak üzereyiz."

"40 MİLYON YTL KAYNAK AYIRDIK"

Hükümet olarak Çanakkale Zaferi'ne yaraşır kutlamaların sadece törenlerden ibaret kalmaması için projeler geliştirdiklerini belirten Erdoğan, bu projeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, şu ana kadar 40 milyon YTL'yi aşan yatırım gerçekleştirdiklerini, görev geldiklerinde 250 bin olan Çanakkale'yi ziyaret eden kişi sayısının 3 milyona çıktığını belirtti.

ŞEHİTLER ABİDESİNDE TÖREN DÜZENLENECEK

Çanakkale'deki törenler kapsamında Şehitler Abidesi'nde de tören düzenlenecek. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

(ANKA)