kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
İslam karşıtı filmin tanıtımı yapılamıyor
00:58
Hollanda'da, İslam karşıtı filmiyle tepkileri toplayan aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in, filmin tanıtımı için salon bulamadığı, bu yüzden filmin tanıtımından vazgeçtiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, parlamento basın merkezinde filmle ilgili olarak 28 Martta yapılması planlanan tanıtım gösterisi sırasında, salonun güvenliğiyle ilgili harcamaların Wilders tarafından karşılanması istendi. Wilders ise yaklaşık 500 bin Avro olduğu bildirilen bu masrafı karşılayamayacağını iletti, bunun üzerine basın merkezi de basın gösteriminin iptal edildiğini açıkladı.

Wilders bu gelişmeler üzerine, güvenlik gerekçesiyle Hollanda'da filmin gösterimi ve tanıtımı için salon bulmakta zorlandığını, bu nedenle filmin basına gösteriminden vazgeçtiğini belirtti.

Wilders, yaklaşık 15 dakikalık filmi için hafta başında da Hollanda'daki radyo televizyon kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunmuş, hiçbir televizyon kuruluşu filmi yayımlamaya yanaşmamıştı.

Televizyon kuruluşları, Wilders'in filmde kesinti yapılmaması ve önceden izlenmemesi koşuluna karşı çıktıkları için yayından vazgeçtiklerini bildirmişlerdi.

Wilders'ın verdiği bilgiye göre film büyük bir olasılıkla bu ay sonundan itibaren internet üzerinden izlenebilecek.